
NUN Eğitim ve Kültür Vakfından Anlamlı Destek
“yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız.” hz. muhammed nun eğitim ve kültür va...

“Ramazanın Işığını Yakala” Fotoğraf Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
nun eğitim ve kültür vakfının bu yıl altıncısını düzenleyerek geleneksel hâle getirdiği fotoğraf y...

NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN Çocuk Atölyeleri
yummy tummies: cook, laugh, and learn!yemek yaparken eğlenelim, öğrenelim bu atölye, her hafta fa...

NUN’da İyi İnsan Yetiştirme Hayalimize Ortak Olmak İster misin?
nun okullarında; kendi değerlerine bağlı, kültürlerarası anlayış ve saygı sahibi, tüm dünyaya iyil...
Elif Yemenici ile “Kalp Kırıklıklarımıza Ne İyi Gelir?” Atölyesi
NUN İlkokulu öğrencilerimiz, Eyvah Kalbim Kırıldı kitabının yazarı ve çizeri Elif Yemenici ile bir araya geldikleri atölye çalışmasında, kalp kırıklıklarını nasıl iyileştireceklerine dair sohbet edip çözümler aradılar.
Yayımlanan ilk kitabı Eyvah Kalbim Kırıldı ile pek çok çocuğun kalbini iyileştiren yazar ve çizer Elif Yemenici bugün NUN İlkokulu öğrencilerimizle bir araya geldi. Ana sınıfı, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen ilk oturumda, kitabın kısa animasyon filmi seyredildi, ardından kitap üzerine sohbet edildi.
Yemenici’nin “Kalbiniz kırıldığında size ne iyi gelir?” sorusu üzerine tüm öğrenciler, dağıtılan kalp şeklindeki kâğıtlara kendilerine şifa olan çözümleri çizdiler. Bir öğrencimiz “zaman iyi gelir” diyerek saati, başka bir öğrencimiz “kedimi okşamak” diyerek kedisini resmetti, çizimlerin pek çoğunun dostluk, kardeşlik ve aile temalı olması günün güzel detaylarındandı.
Bir sonraki oturumda üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimizle “yazmak ve yazarlık” üzerine söyleşi gerçekleştiren konuğumuza ilginç sorular yöneltildi. “Duygu olarak neden üzüntüyü seçtiniz?”, “Yazma sürecinizde iç disiplininizi nasıl sağlıyorsunuz?” soruları heyecanlandıran, “Bu kocaman kitabı yazarken kolunuz ağrımadı mı?” ya da “Bunları gerçekten mi, hayalden mi yazdınız?” soruları gülümseten türdendi.
Programın finalinde Yemenici’nin; “Bu kitabı yazarken benim de kalbim çok kırıktı. Bir hikâye yazmak ve resimlemek, sonrasında sizlere ulaşacağını düşünmek kalbime çok iyi geldi.” sözleri, bir hikâye yazmanın etki alanını, kitapların insana dokunan tarafını öğrencilerimizin açıkça görmesini sağladı. Kütüphaneden ayrılırken hemen hepsi “yeni kitaplar” yazmak için sabırsızlanıyordu.