11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Elif Yemenici ile “Kalp Kırıklıklarımıza Ne İyi Gelir?” Atölyesi

NUN İlkokulu öğrencilerimiz, Eyvah Kalbim Kırıldı kitabının yazarı ve çizeri Elif Yemenici ile bir araya geldikleri atölye çalışmasında, kalp kırıklıklarını nasıl iyileştireceklerine dair sohbet edip çözümler aradılar.

Yayımlanan ilk kitabı Eyvah Kalbim Kırıldı ile pek çok çocuğun kalbini iyileştiren yazar ve çizer Elif Yemenici bugün NUN İlkokulu öğrencilerimizle bir araya geldi. Ana sınıfı, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen ilk oturumda, kitabın kısa animasyon filmi seyredildi, ardından kitap üzerine sohbet edildi.

Yemenici’nin “Kalbiniz kırıldığında size ne iyi gelir?” sorusu üzerine tüm öğrenciler, dağıtılan kalp şeklindeki kâğıtlara kendilerine şifa olan çözümleri çizdiler. Bir öğrencimiz “zaman iyi gelir” diyerek saati, başka bir öğrencimiz “kedimi okşamak” diyerek kedisini resmetti, çizimlerin pek çoğunun dostluk, kardeşlik ve aile temalı olması günün güzel detaylarındandı.

Bir sonraki oturumda üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimizle “yazmak ve yazarlık” üzerine söyleşi gerçekleştiren konuğumuza ilginç sorular yöneltildi. “Duygu olarak neden üzüntüyü seçtiniz?”, “Yazma sürecinizde iç disiplininizi nasıl sağlıyorsunuz?” soruları heyecanlandıran, “Bu kocaman kitabı yazarken kolunuz ağrımadı mı?” ya da “Bunları gerçekten mi, hayalden mi yazdınız?” soruları gülümseten türdendi.

Programın finalinde Yemenici’nin; “Bu kitabı yazarken benim de kalbim çok kırıktı. Bir hikâye yazmak ve resimlemek, sonrasında sizlere ulaşacağını düşünmek kalbime çok iyi geldi.” sözleri, bir hikâye yazmanın etki alanını, kitapların insana dokunan tarafını öğrencilerimizin açıkça görmesini sağladı. Kütüphaneden ayrılırken hemen hepsi “yeni kitaplar” yazmak için sabırsızlanıyordu. 

Placeholder Placeholder Placeholder