
NUN Eğitim ve Kültür Vakfından Anlamlı Destek
“yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız.” hz. muhammed nun eğitim ve kültür va...

“Ramazanın Işığını Yakala” Fotoğraf Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
nun eğitim ve kültür vakfının bu yıl altıncısını düzenleyerek geleneksel hâle getirdiği fotoğraf y...

NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN Çocuk Atölyeleri
yummy tummies: cook, laugh, and learn!yemek yaparken eğlenelim, öğrenelim bu atölye, her hafta fa...

NUN’da İyi İnsan Yetiştirme Hayalimize Ortak Olmak İster misin?
nun okullarında; kendi değerlerine bağlı, kültürlerarası anlayış ve saygı sahibi, tüm dünyaya iyil...
Tabiatın Öz’ünü Keşfe Çıktık!
NUN Okulları öğretmenlerinin tabiatın kalbinde, duvarların olmadığı bir okul tecrübesi edinme amacıyla gerçekleştirdiği, katılımcılar ile birlikte tabiatta görünen manzaranın arkasında saklı güzellikleri keşfe çıktığı “Eğitimde Bir Adım Ötesi - Tabiat Okulu” etkinliği NUN Okulları Beykoz Kampüsünde gerçekleşti. Alanında uzman öğretmenlerin uyguladığı tabiat okulu etkinlikliğine farklı okullardan başvuruda bulunan 30 öğretmen katılıdı.
Kısa sürede oldukça yoğun başvuru alan ve 7-8 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen “Eğitimde Bir Adım Ötesi-Tabiat Okulu” etkinliğinde doğanın içerisinde öğretmenler zihnin ve bedenin dinlendiği yürüyüş parkurundan tabiat defteri oluşturmaya, çeşitli sanat aktivitelerinden duvarsız okul fikrini içselleştirmeye birçok farklı başlık etrafında uygulama örneklerini yaptılar.
Etkinliğin ilk günü Prof. Dr. Belma Tuğrul'un "Duvarsız Anaokulu" kavramını açıkladığı konuşması ile başladı. Oyunlar ve çeşitli etkinlikler ile neşeli bir başlangıç yapan katılımcılar, tabiatta keşif yolculuğu, tabiatta sanat ve eğitimde ekolojik uygulamalar etkinlikleriyle güne devam ettiler. Doğanın sunduğu ipuçlarını takip ederek keşfetmenin, öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Katılımcılar, değerlendirme ile son bulan ilk günün ardından ikinci güne başlangıç çemberi ile merhaba dediler. Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen'in "Tabiatta Eğitim" başlıklı konuşması ile devam eden ikinci günde ise rasathanede güneş gözlemi, seyir terasında kuş gözlemi ve sesin çizgilere dönüşümü etkinliklerini yaptılar. İkinci gün aktiviteleri, sonbahar temalı yaprak mandalası ve doğada hikâye anlatımı ile sona erdi.
NUN Okulları Kurucu Temsilcisi Fatih Nida Üye; “NUN Okulları olarak iyi yıldır ana sınıfı öğrencilerimizin doğa ile iç içe, toprağa dokunarak ve keşfederek öğrenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Tabiat Okulu etkinliğini bu kez öğretmen eğitimine dönüştürdük. Pek çok farklı okuldan Anaokulu ve ilkokul öğretmenlerinin ilgiyle başvurduğu bu etkinlik için başvuranların yalnızca 4’te 1’ini kabul edebildik. Bu ilgiden dolayı oldukça mutluyuz ve gelecek aylarda bu etkinliği tekrar ederek sürekli hale getirmeyi planlıyoruz. Eğitimin dört duvar arasına hapsedilmemesi gerektiğini ilk kurulduğumuz günden itibaren savunuyoruz. Pandemi dönemi de gösterdi ki eğitim her an, her yerde gerçekleşmesi gereken bir süreç. Bizler de bu inançla eğitimin sürekli bir halde sürdürülmesini önemsiyoruz.” dedi.