
NUN Eğitim ve Kültür Vakfından Anlamlı Destek
“yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız.” hz. muhammed nun eğitim ve kültür va...

“Ramazanın Işığını Yakala” Fotoğraf Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
nun eğitim ve kültür vakfının bu yıl altıncısını düzenleyerek geleneksel hâle getirdiği fotoğraf y...

NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN Çocuk Atölyeleri
yummy tummies: cook, laugh, and learn!yemek yaparken eğlenelim, öğrenelim bu atölye, her hafta fa...

NUN’da İyi İnsan Yetiştirme Hayalimize Ortak Olmak İster misin?
nun okullarında; kendi değerlerine bağlı, kültürlerarası anlayış ve saygı sahibi, tüm dünyaya iyil...
Sınırların İnşası: Güvenli Bağlar Veli Atölyesi
Ergenlik çağındaki çocuklar büyümenin etkisiyle bireyleşme, özerkleşme ve kimlik oluşturmak için ebeveynleriyle çatışabilir, riskli ve haz odaklı davranışlar sergileyebilir, kendini durdurmakta güçlük çekebilir, kendi başlarına kararlar almak isteyebilir ve olaylarla baş etme gücünü test etmek isteyebilirler. Bir başka ifadeyle birey olduğunu hissettirirken sınırlarını zorlayabilir ve yetişkinlerin onaylamadığı birtakım davranışları deneyebilirler. Ergenler özgür olmayı, bağımsız davranabilmeyi, tek başına hareket edebilmeyi arzulayıp deneyimlerken bir yandan da yetişkinler tarafından konulacak sınırlara ihtiyaçları vardır. Bu sınırlar sayesinde ergenler kendilerini fiziksel ve duygusal olarak güvende hissederler, hazlarını erteleyebilirler, toplumsal uyumları artar ve sorumluluk sahibi bireyler olurlar.
Bu kapsamda NUN Ortaokulu PDR Birimi, “Sınırların İnşası: Güvenli Bağlar” başlıklı veli atölyesini gerçekleştirdi. Atölyede, sınırların ne olduğu, çocuklarda otorite ve sınır kavramının nasıl oluştuğu, babanın çocuk ruhsallığındaki rolü, ebeveynlerin neden sınır koymakta zorlandığı ve sağlıklı sınırların nasıl konulacağı gibi başlıklar hakkında konuşuldu.
Bu tür veli atölyeleri, eğitimde iş birliğini ve bilgi paylaşımını destekleyerek çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlamasına rehberlik etmekte ve ebeveynlere çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurma ve onların duygusal ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verme konusunda yardımcı olmaktadır.