11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Sınırların İnşası: Güvenli Bağlar Veli Atölyesi

 

Ergenlik çağındaki çocuklar büyümenin etkisiyle bireyleşme, özerkleşme ve kimlik oluşturmak için ebeveynleriyle çatışabilir, riskli ve haz odaklı davranışlar sergileyebilir, kendini durdurmakta güçlük çekebilir, kendi başlarına kararlar almak isteyebilir ve olaylarla baş etme gücünü test etmek isteyebilirler. Bir başka ifadeyle birey olduğunu hissettirirken sınırlarını zorlayabilir ve yetişkinlerin onaylamadığı birtakım davranışları deneyebilirler. Ergenler özgür olmayı, bağımsız davranabilmeyi, tek başına hareket edebilmeyi arzulayıp deneyimlerken bir yandan da yetişkinler tarafından konulacak sınırlara ihtiyaçları vardır. Bu sınırlar sayesinde ergenler kendilerini fiziksel ve duygusal olarak güvende hissederler, hazlarını erteleyebilirler, toplumsal uyumları artar ve sorumluluk sahibi bireyler olurlar.

Bu kapsamda NUN Ortaokulu PDR Birimi, “Sınırların İnşası: Güvenli Bağlar” başlıklı veli atölyesini gerçekleştirdi. Atölyede, sınırların ne olduğu, çocuklarda otorite ve sınır kavramının nasıl oluştuğu, babanın çocuk ruhsallığındaki rolü, ebeveynlerin neden sınır koymakta zorlandığı ve sağlıklı sınırların nasıl konulacağı gibi başlıklar hakkında konuşuldu.

Bu tür veli atölyeleri, eğitimde iş birliğini ve bilgi paylaşımını destekleyerek çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlamasına rehberlik etmekte ve ebeveynlere çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurma ve onların duygusal ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verme konusunda yardımcı olmaktadır.

Placeholder Placeholder Placeholder