
NUN Eğitim ve Kültür Vakfından Anlamlı Destek
“yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız.” hz. muhammed nun eğitim ve kültür va...

“Ramazanın Işığını Yakala” Fotoğraf Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
nun eğitim ve kültür vakfının bu yıl altıncısını düzenleyerek geleneksel hâle getirdiği fotoğraf y...

NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN Çocuk Atölyeleri
yummy tummies: cook, laugh, and learn!yemek yaparken eğlenelim, öğrenelim bu atölye, her hafta fa...

NUN’da İyi İnsan Yetiştirme Hayalimize Ortak Olmak İster misin?
nun okullarında; kendi değerlerine bağlı, kültürlerarası anlayış ve saygı sahibi, tüm dünyaya iyil...
NUN İlkokulunda Yerli Üretimin Önemi Konuşuldu
NUN Buluşmaları kapsamında Arçelik şirketinde mühendis olarak çalışan Haluk Karataş’ı ilkokulumuzda ağırladık.
“Neden yerli teknoloji ve ürün üretmeliyiz?” başlığı altında bir sunum gerçekleştiren Haluk Karataş, diğer ülkeler ile Türkiye’nin üretimini kıyaslayarak konuşmasına başladı. Teknoloji üretmediğimiz takdirde diğer ülkelerin gerisinde kalacağımızı vurgulayarak bunun önüne geçmek için yerli üretime ağırlık vermemiz gerektiğini belirtti. Üretim teknolojisinin tarihi serüvenini öğrencimize aktaran Karataş, bugün artık yavaş yavaş insanlara ihtiyacı olmayan robotların üretimde söz sahibi olmaya başladığını sözlerine ekledi.
Karataş, yerli teknoloji için yeni fikirlere ihtiyacımız olduğuna dikkat çekerek üretim öncesi süreç hakkında bilgiler verdi. Üretim öncesinde tüketicilerin ihtiyaçlarını dikkate almak gerektiğini belirten Karataş, “kaliteli üretim için onların gerçek problemlerini öğrenmek zorundayız, doğru cevaplar doğru sorulardan ortaya çıkıyor” sözleriyle fikir üretmenin çok önemli olduğunu ve bunun için de önyargılardan kurtulmamız gerektiğini belirtti.
Öğrencilerimizin evlerinde kullandıkları ürünlerin üretim aşamaları hakkında örnekler veren Karataş, çeşitli fotoğraflar ve videolar ile öğrencilerimizi bilgilendirdi. Öğrencilerimize hayal kurmaktan asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunarak dünyaca ünlü büyük markaların arkasında bir hayalin yer aldığı gerçeğini paylaştı. Sorularla zenginleşen etkinliğimizin ardından öğrencilerimiz yerli üretimin önemini kavradılar.