11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Zehirsiz Ev

 

Günümüz tüketim toplumunda her eşyanın kullanım süresinin azaldığını, halen kullanılabilir olanların ise yerini yenilerine bıraktığını gözlemliyoruz. Dünyada kaynakların hızla tükendiğini bilmek, yeniden kullanma fikrini her geçen gün daha fazla düşünmemiz gerektiğini bizlere hatırlatıyor. Bu düşünceden hareketle oluşturduğumuz “Satın Alma, Üret” projesi 6 yaşında!

Her yıl sürdürülebilir yaşama dair yeni fikirler ürettiğimiz projemizde, çeşitli atölyeler ve yarışmalar düzenledik. Atık malzemelerle dönüşümler yaptık, eski ayakkabılarımızı tamir ettik, sökülen çoraplarımızı dikmeyi öğrendik. Hep satın almadan önce düşünmeyi, dönüştürebilmeyi, yeniden kullanmayı, tamir edebilmeyi hayatımızın rutinleri haline getirmeyi amaçladık.

“Satın Alma, Üret” projemiz kapsamında bu yıl yerli malı haftasında “Zehirsiz Evler” veli atölyesi gerçekleştirdik. Satın aldığımız, sağlığa zararlı kimyasallara alternatif olabilecek, temiz içerikli deterjanlar hazırladık.

Velilerimiz bir yandan temiz içerikli deterjanlar hazırlayarak el becerilerini geliştirirken diğer yandan da israfın önüne geçmeyi öğrendiler. Sürdürülebilir ve çevre dostu yaşam alışkanlıkları edindiler.

Placeholder Placeholder Placeholder