NUN Okulları Öğrenci Kabul Süreci Başladı!
öğrencilerin akademik gelişimleri kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında...
NUN Eğitim ve Kültür Vakfından Anlamlı Destek
“yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız.” hz. muhammed nun eğitim ve kültür va...
NUN Çocuk Atölyeleri
kur’ân yolculuğu bu kulüpte kur’ân-ı kerîm okumaya geçen, 7-11 yaş arası öğrencilerle birlikte ok...
IB Koordinatörleri Buluşması
uluslararası bakalorya (ib) programı uygulayan okullar arasındaki etkileşimi artırmak ve nitelikli...
Ramazan Ayı İçin Kolektif Dolunay Çalışması
ramazan ayının manevi atmosferini kampüs ortamına yansıtmak ve öğrencilerin sanatsal becerilerini...
Yaşam Becerileri Dersi

6. sınıf Yaşam Becerileri dersi kapsamında öğrencilerimiz, gündelik yaşamda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve el becerilerini geliştirmek amacıyla temel dikiş teknikleri eğitimi aldılar. Eğitim sürecinde düz dikiş,teğel, zigzag ve battaniye dikişi gibi temel yöntemleri öğrenen öğrencilerimiz; bu teorik bilgilerini fonksiyonel uygulamalarla hayata geçirdiler.
Uygulama aşamasında; düğme dikimi, pantolon paçası ve etek ucu onarımı gibi günlük hayatta karşılaşılabilecek görevleri bizzat deneyimleyen öğrencilerimiz, kopmuş ceket düğmelerinden sökülmüş kazak kollarına kadar pek çok eşyayı büyük bir titizlikle onardılar. Bu süreçle birlikte öğrencilerimizin sadece teknik becerileri gelişmekle kalmadı, aynı zamanda tüketmek yerine onarmanın ve sürdürülebilir bir yaşam tarzının önemi de vurgulandı.
Öğrendikleri bilgileri kalıcı birer yaşam becerisine dönüştüren öğrencilerimiz, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmenin verdiği öz güvenle eğitimi tamamladılar. El emeği ve dikkatin ön planda olduğu bu çalışma, öğrencilerimize üretken bir bakış açısı kazandırdı.