11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Velilerimizle IB MYP Çalıştayı

NUN Okulları sınıflarımızda bu kez velilerimizi ağırladık. Kültürlerarası anlayış ve saygı çerçevesinde geçmiş ve gelecek arasında köprü kurabilen dinamik nesiller yetiştirmeyi amaçlayan kurumumuzun eğitim modelinin bir parçası olan MYP Programını velilerimize açıklarken tüm sınıf seviyelerimiz için içeriği ayrı ayrı kurguladık.

Okulumuza bu yıl başlayan 5. sınıf ve hazırlık sınıfı velilerimiz için MYP Programının temel öğelerinden olan “öğrenen profili” “ATL becerileri” “derslerimizde kullandığımız sorgulama yöntem ve tekniklerini” izah ederek başladık çalıştayımıza. Çocuklarının tecrübe ettiği eğitim modelini kendileri de bir gün süreyle deneyimleyen velilerimizden, bu eğitim modeline evlerinde nasıl destek vereceklerinedair olumlu dönütler aldık.

6. sınıf velilerimiz için “Projeler” odağında bir çalıştay içeriği kurguladık. Programda “proje döngüsü”, “projelerin aşamaları ve değerlendirme kriterleri” hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunduk. Günün sonunda velilerimize “dönüşümlü düşünme” ve “iki yıldız bir dilek” formları dağıttık. Bu formlarda çalıştayı değerlendirmelerini; iki yıldızda etkinliğin en iyi taraflarını ve kendileri için kazanımlarını, dilek kısmında ise geleceğe dönük önerilerini yazmalarını istedik.

9. Sınıf velilerimiz içinse Diploma Programı (IB DP) ile ilgili bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdik. Sunumun hedefi Diploma Programının felsefesini, hedeflerini, sınırlılıklarını ve avantajlarını velilerimizle paylaşmaktı. Velilerimiz, çocuklarının geleceğini şekillendirecek bu eğitim programına dair oldukça meraklı ve ilgiliydiler. Sunum sayesinde NUN Kız ve Erkek Okullarındaki öğrencilerin MYP ve ardından gelen DP ile elde edecekleri kazanımlar açıkça ortaya konmuş oldu. Gün sonunda yapılan soru cevap bölümüyle, velilerimizin sisteme dair merak ettiği her noktayı açıklama imkânı bulduk.

Placeholder Placeholder Placeholder