Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

TEKNOFEST’te İkinci Zafer

20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde öğrencilerimiz bir büyük başarı daha kazandı. Katıldığı her iki kategoride de başarı kazanan tek lise olan okulumuz yarışma jürileri tarafından özel olarak tebrik edildi.

129 takımın başvurduğu insansız su altı araçları yarışmasında 15 takım finale çıkmaya hak kazandı. Ekibimiz, yalıtım ve sızdırmazlık testini geçerek finale adını yazdıran 15 takım içerisinde görevi tamamlayan 6 takımdan biri oldu. Bu başarının mimarlarından NUN Culture and Technology Ekibi danışmanı teknoloji-tasarım öğretmenimiz Eftal İnan, ekibin tamamının kız öğrencilerden oluştuğunu belirterek bundan dolayı da ayrıca gururlandıklarını belirtti. İnan, öğrencilerimizin bu ekibi kendilerinin kurduğunu ifade ederken aracın tasarım süreciyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kuruyemişlerin konulduğu cam kapların üreticisiyle temasa geçerek su sızdırmayacak şekilde yapılmasını rica ettik. Motor dışında bütün parçalarımızı yerli malzemeden ürettik. Bazı parçaları öğrencilerimiz 3D olarak tasarladılar.” Ekibimizi bu gururu bizlere yaşattıkları için tebrik ediyoruz. Başarılarının devamının gelmesini diliyoruz.  

Başta danışman öğretmenimiz Eftal İnan olmak üzere bu başarıyı getiren ekibimizin üyeleri Zeynep Esra Yılmaz’a, Zeynep Sare Öztürk’e, Ayça Pelin Şahin’e, Elanur Turan’a, Ayşe Sena Koçak’a, Serra Balkan’a ve Sümeyya Kır’a okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

 

Placeholder Placeholder Placeholder