Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Şifalı Mutfak Veli Atölyesi

 

Kur’an-ı Kerim’de “Biz Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki, o müminler için bir şifa, bir rahmettir; zalimlerin ise sadece ziyanını arttırır.” (İsra Suresi, 82) buyrulmaktadır.

Kur’an-ı Kerim’de pek çok yiyecek maddesinin arasında bazı yiyeceklerin zikredilmesi tesadüfi değildir. Muhakkak bu yiyeceklerin insanlara ziyade bir faydası olmalı ki, dünya üzerinde bulunan birçok sebze ve meyveden sadece bunlar zikredilmiştir. Kur’an’da zikredilen bu besin maddelerinden nasıl bahsedilmiştir? Zikrediliş sebebi ve hikmeti neler olabilir? Bu yiyeceklerle nasıl tarifler yapabiliriz?

Atölyede, Kur’an’da özel olarak bahsedilen besin maddeleri üzerine sohbetler gerçekleştirilirken, bu besinlerin insan sağlığına olan faydaları ele alındı. Aynı zamanda, atölye katılımcılarına bu besinlerle ilgili pratik tarifler sunularak, evde sağlıklı yemekler hazırlamalarına ve bu önemli besinleri günlük yaşantılarına dâhil etmelerine yardımcı olundu.

Velilerimiz, atölye çalışması sayesinde Kur’an-ı Kerim'de özel olarak zikredilen yiyeceklerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini öğrenmiş ve bu besinleri kullanarak nasıl sağlıklı tarifler yapabileceklerini keşfetmişlerdir. Atölye, evlerinde çocuklarıyla birlikte sağlıklı yemekler yapma konusunda velilerimize ilham vermiş ve bu konuda bilgi sahibi olmalarına katkı sağlamıştır.

Placeholder Placeholder Placeholder