10 Ağustos Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
10 Ağustos Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Prof. Dr. Belma Tuğrul: “Bu Süreç Sağlam Kökler Üzerinde Ayakta Kalma Dönemi”

 

Uzman isimlerin rehberliğinde yaptığımız etkinliklerimizi korona virüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle online platformlar aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Prof. Dr. Belma Tuğrul velilerimizle buluştuğu “Kozadan Kelebeğe” isimli söyleşide çocuk gelişimi üzerine olan birikimini katılımcılar ile paylaştı.

Ailenin bireylerin gelişiminde kritik bir rol oynadığının altını çizen Tuğrul, “bağların güçlü ve kuvvetli olması çocukların gelişiminde çok önemlidir” dedi. Modern insanın şuan içinden geçtiğimiz durumu daha önce yaşamadığına dikkat çeken Tuğrul, “çocuğun yolculuğu kozadan kelebeğe giden bir sürece benziyor. Bu doğal yolculukta her daim bir değişim ve dönüşüm içerisindeyiz. Çabalamak ve daima çocuklarımıza eşlik etmek en büyük vazifemiz. Bu dönemde de en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin bu olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Tuğrul, ailelerin bu zaman diliminde de çocuklarına örnek olmaya devam etmeleri gerektiğini belirterek, “bu bir kriz yönetimidir. Korona virüsün zararlarını çocuklarımıza doğru anlatmalı, kendi koruma yöntemlerimizi onların anlayacağı tarzda gözden geçirmeliyiz.” Bu süreci sağlam kökler üzerinde ayakta kalma dönemi olarak adlandırabileceğimizi söyleyen Tuğrul, uzaktan eğitim süreci ile ilgili de konuştu. “Artık evlerimiz okul ortamlarımızla aynı. Bunun dezavantajları olduğu kadar avantajları da var. Evlerimizde çocuklarımızın sağlıklı eğitim alacağı ortamlar oluşturmak konusunda bize düşen vazifeleri yerine getirelim.” dedi.

 

 

Placeholder Placeholder Placeholder