Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Öğrencilerimizin “Buradayım” Projesi Sanat Bienali’nde

NUN Kız Okulu Seramik Kulübü öğrencilerimizin “Buradayım” projesi, 19 Nisan - 23 Mayıs tarihleri arasında 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali kapsamında sergilenmeye değer görüldü.

4-18 yaş arasındaki tüm dünya çocuklarının çağdaş sanatın içinde yer almasını, üretmesini ve bu sanatsal üretimlerini nitelikli bir platformda izleyici ile buluşturmasını amaçlayan 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde bu yıl biz de varız. Geçtiğimiz yıllarda NUN İlkokulu öğrencilerimizin de işlerinin sergilendiği bienal, bu yıl 19 Nisan - 23 Mayıs tarihleri arasında kapılarını açacak.

Beşinci sınıf ve lise hazırlık öğrencilerimizden oluşan seramik kulübümüz, bu yılki teması “Şimdi ve Burada” olan bienale “Buradayım” ismini verdikleri işleriyle katılacak. Suriyeli çocukların yurtlarından ayrılmak zorunda kalışlarından yola çıkan öğrencilerimiz, savaşı tecrübe etmek zorunda kalmış tüm dünya çocukları hakkında farkındalık uyandıracak bir iş hazırlıyor.

Malzemesi seramik olan çalışmada, duvara asılı, kabartılı ve yuvarlak formda bir dünya haritası bulunacak. Çocuklar, şimdiye kadar hangi ülkelerde savaşın yaşandığını, hâlen nerelerde devam ettiğini, ülke komşularının bundan nasıl etkilendiğini seramiğin kırılganlığından faydalanarak “çatlaklar” üzerinden gösterecek. Çalışmada ayrıca bir de ses enstalasyonu bulunacak; ses kaydında, çatlakların olduğu ülkelerdeki çocuklar kendi dillerinde “buradayım” derken, sergiyi gezenler sesleri çatlakların arasından duyacak.

Placeholder Placeholder Placeholder