11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Öğrencilerimiz İpek Böceği Yetiştiriyor!

NUN Kız ve Erkek Okulu öğrencilerimiz heyecan verici bir projeyi hayata geçiriyorlar: Biyoloji dersleri kapsamında ipek böceği yetiştirmeye başladılar! Önümüzdeki beş hafta boyunca gözlem yapacak, yetiştirme sorumluluğunu üstlendikleri ipek böceklerinin metamorfoz süreçlerine yakından şahit olacaklar.

İpek böcekleri, yaklaşık iki hafta içerisinde yumurtalarından çıkmaya başlayacak. Bu projede öğrencilerimizin sorumluluğu, kampüsümüzdeki dut ağacından yaprak kopartarak ya da çevrelerindeki dut ağaçlarından kampüse yaprak getirerek her gün ipek böceklerini beslemek olacak. Öğrencilerimiz ipek böceklerinin gelişimlerini, diledikleri zaman gözlemleyebilecekler.

Yumurtadan çıkan tırtıllar büyüme dönemlerinde dört defa deri değiştirecekler. Kozalarını yaptıktan sonra ise güveye dönüşüp yeniden yumurtlayacaklar. Eğer şanslıysak eşleşen güveler yüzlerce yumurta bırakacak ve öğrencilerimiz projeyi hiç aralık vermeden, uzunca bir süre sürdürebilecekler.

Öğrencilerimiz gözlem için şimdiden sabırsızlanıyorlar. Akademik donanımın yanı sıra bu proje ile yaşamdaki çeşitliliğe dair farkındalıklarının ve değer bilme duygularının da gelişmesini hedefliyoruz.

Placeholder Placeholder Placeholder