11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

NUN Çocuk Atölyeleri Gerçekleşti

NUN Çocuk Atölyelerine katılan çocuklar yarıyıl tatillerini hem eğlenerek hem de sanat ve bilimle dolu dolu geçirdi.

30 Ocak Salı günü başlayan ve 3 Şubat Cumartesi günü sona eren atölye çalışmalarımızda öğrencilerimiz güne bilim etkinlikleri ile başladı. Ardından astronomi, öğle yemeğinden hemen sonraysa sanat ve ekoloji çalışmaları yaptılar. Usturlab Atölyenin katkılarıyla düzenlediğimiz etkinliğimize 5 ila 12 yaş arasındaki çocuklar davetlimizdi; derslerin verimli geçmesi ve sınıf bütünlüğünün sağlanması için çocuklar yaşlarına göre gruplara ayrıldı.

Birbirinden ilginç deney ve aktivitelerle kurgulanan dersler, çocuklar için bilgiyi eğlenceli hâle getirdi. Bilim çalışmalarında insan vücudunun anatomisini inceleyip atom ve elementlere yakından bakarak doğanın kimyasını anlamaya çalıştılar. Günümüze ışık tutan bilim insanlarını tanıyarak besinleri vakumlamak ya da karlı yolları tuzlamak gibi günlük hayatta başvurulan pek çok çözümün bilme dayandığını fark ettiler. Bilimin yalnızca laboratuvarlarda değil hayatın içinde olduğunu, her zaman karşımıza çıkabileceğini keşfettiler.  

Sanat atölyelerimizde ise tarih öncesi medeniyetlerin sanata bakışını öğrenip Türk İslâm sanatındaki geometrik desenlerle tanıştılar, minyatürle ilgilendiler. Modern resim sanatının öncülerinden Van Gogh ve Andy Warhol’dan ilhamla kendi eserlerini ürettiler.

Çocuklar astronomi derslerinde ise okulumuzun rasathanesinde gözlem yaparak güneş ve benzeri yıldızları karşılaştırma imkânı buldular. Yıldız kümeleri ve takımyıldızlarını yakından tanıyarak el planetaryumu yaptılar, gökatlası çıkardılar ve birbirinden ilginç aktivitelerle kendilerini uzay çalışmalarının içinde buldular.

Programın son kısmı olan ekoloji çalışmaları kendilerine, tüm canlılara ve geleceğe dair sorumluluklarını hatırlattı. Çocuklar kampüsümüzde keşfe çıkarak farklı ekosistemleri yakından görüp topladıkları örnekleri mikroskoplarda inceleyerek doğayı tanıdılar.  

Placeholder Placeholder Placeholder