Geleceği Birlikte İnşa Edelim!
eğitimde anlamlı izler bırakmak, güçlü bir akademik ortamda üretmek ve değer odaklı bir eğitim anl...
Kişisel Sergiler
ortaokul öğrencilerimiz büyük bir sabır, emek ve özveriyle hazırladıkları eserlerini kişisel sergi...
Serbest Kürsü Etkinlikleri
ortaokul öğrencilerimiz, ilgi duydukları ve araştırma yaptıkları farklı alanlarda hazırladıktan ka...
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Gezisi
9. sınıf öğrencilerimiz, 7-8 mayıs tarihlerindenezahat gökyiğit botanik bahçesi’ne eğitici bir gez...
İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müze Gezisi
11. sınıf öğrencilerimiz, disiplinler arası bir program kapsamında gülhane’de bulunan i̇slam bilim...
İstanbul MEM Ar-Ge Basın Yayın Atölyesi

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Genç Ar-Ge Projesi kapsamında düzenlenen Basın-Yayın Atölyesi, NUN Ortaokulunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkçe Zümre Başkanı ve çocuk edebiyatı yazarı Elif Akardaş’ın liderliğinde yürütülen atölyede, öğrenciler okul dergiciliğinin temel dinamikleriyle tanışma fırsatı buldu.
Atölyeye katılan öğrenciler, yoğun ve verimli bir çalışma süreciyle dergiciliğin mutfağına adım attı. Okul kütüphanesi ortamında gerçekleştirilen çalışmada, okul dergisi için sağlam ve sürdürülebilir bir altyapı oluşturulması hedeflendi. Öğrenciler, farklı yayınları bir muhabir titizliğiyle inceleyerek içerik üretim sürecine eleştirel bir çerçevede ele aldı.
Atölye boyunca etkili ve merak uyandıran başlık yazma teknikleri uygulamalı olarak ele alınırken, öğrenciler bu bilgileri kendi üretimlerine yansıtma imkânı buldu. Çalışmanın öne çıkan aşamalarından biri ise öğrencilerin gruplar hâlinde gerçekleştirdiği mini röportajlar oldu. Bu süreçte her grup, ürettiği özgün içeriklerle birer sayfalık mini dergi taslaklarını ortaya koydu.
NUN Ortaokulunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu atölye, Genç Ar-Ge Projesi’nin öğrencilerin özgün düşünme, eleştirel okuma ve üretim becerilerini destekleyen yapısını görünür kıldı. Atölye sonunda öğrenciler, okul dergilerinin ilk sayısını hazırlama sürecine yönelik motivasyonlarını ve heyecanlarını paylaştı.