
NUN Eğitim ve Kültür Vakfından Anlamlı Destek
“yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız.” hz. muhammed nun eğitim ve kültür va...

“Ramazanın Işığını Yakala” Fotoğraf Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
nun eğitim ve kültür vakfının bu yıl altıncısını düzenleyerek geleneksel hâle getirdiği fotoğraf y...

NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN Çocuk Atölyeleri
yummy tummies: cook, laugh, and learn!yemek yaparken eğlenelim, öğrenelim bu atölye, her hafta fa...

NUN’da İyi İnsan Yetiştirme Hayalimize Ortak Olmak İster misin?
nun okullarında; kendi değerlerine bağlı, kültürlerarası anlayış ve saygı sahibi, tüm dünyaya iyil...
İslam tarihi okumaları 1
Aile Akademimiz kapsamında Doç. Dr. Nihal Şahin Utku ile her ay düzenli olarak gerçekleştireceğimizi İslam Tarihi Okumaları programımızın ilkini “İslam Öncesi Dünya Tarihine Genel Bir Bakış” başlığıyla gerçekleştirdik.
Nihal Şahin Utku Hocamızla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bir araya geldiğimiz programda Sayın Utku, İslam Tarihi’nin Allah’ın Resulü’nün hayatıyla birleştirilmesinin çok önemli olduğunu ve siyerin hayatımızın bir parçası olması gerektiğini vurguladı.
Tarihin imkânlarıyla Allah’ın Resulü nasıl anlatılır? Allah Resulü’nün peygamberliğine kadar dünya tarihinde ne gibi birikimler yaşandı? Toplumsal yapı nasıldı? İnsanlara nasıl davranılıyordu? Allah Resulü bütün insanlık için neyi ifade ediyordu? gibi birçok sorunun cevabını Hocamız velilerimizle paylaştı.
Son olarak Allah’ın Resulü’nün yaşadığı çağda çok mütevazı bir liderlik yaptığını ve davasının peşinde sonuna kadar gittiğini Peygamberimizin şu sözüyle açıkladı. “Bir elime ay, bir elime güneşi verseniz ben bu davadan vazgeçmem.”
Velilerimizin yoğun ilgisi ve soru cevap faslıyla programımız tamamlandı.