11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Hatice Özdemir Tülün ile Çocuklara Dair

“Arkadaşınla Gel” etkinlik dizimizin ilkini gerçekleştirdik; Hatice Özdemir Tülün velilerimiz ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek çocukluğa, çocuk eğitimine ve çocuk kitaplarına dair söyleşti.

NUN İlkokulundaki kış bahçemizde gerçekleştirdiğimiz çay sohbetimizde bugün, TRT Çocuk ve Lokma Dergilerinin Genel Yayın Yönetmeni Hatice Özdemir Tülün’ü ağırladık. Velilerimiz ve arkadaşlarıyla buluşan Hatice Hanım kendi hayat hikâyesini paylaşarak başarı ve başarısızlıklarından, mutluluk ve acılarından “çocuk eğitimine” dair çıkardığı öğretileri paylaştı. Mükemmel anneliğin mümkün olmadığını sık sık vurgulayan Tülün, çocuğu gerçek hayatla karşı karşıya bırakmanın öneminden bahsetti: “Eskiden çocuklarıma üzgün, mutsuz zamanlarımı göstermekten kaçınırdım hep. Sonra baktım ki incinmesin diye pamuklara sarıp sarmaladığımız çocuklarımızı başkaları üzüyor. Hayır dedim, benim ağladığımı da, düştüğümü de görecekler. Ama sonra yeniden nasıl ayağa kalktığımı da görecekler ki hayatı doğru tanısınlar.”

Çocuk eğitimine, insanlar için faydalı bir şeyler üretmenin heyecanına, sosyal medyanın nasıl hayra vesile kılınacağına dair pek çok konuda öneriler sunup velilerimizin sorularını cevapladıktan sonra öğrencilerimizle buluşan Tülün, onların arasına oturarak yeni yayımlanan kitabı “Ormanın En Sıradan Ağacı”nı okudu. Kitap, akran zorbalığının çocukların ruhunda bıraktığı yaralara, herkesin “özel ve çok değerli” olduğunu hatırlatarak şifa oluyor. Hatice Hanım’ın velilerimizle sohbeti sırasında kurduğu tüm cümlelerinde, çocuklarımızla kurduğu yakınlığında da “herkesin özel olduğunu” sık sık hatırlatması tüm etkinliği başlı başına bir şifaya dönüştürdü.

Placeholder Placeholder Placeholder