11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Diriliş Ertuğrul Ekibi: “Tarihi Bilmek Herkesin Asli Vazifesidir.”

NUN Buluşmalarında yılın son konukları Diriliş dizisinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, oyuncu Ayberk Pekcan ve Orhan Kılıç’tı. Moderatörlüğünü öğrencilerimizin üstlendiği panelde, Diriliş’in Türk televizyon tarihindeki ayırt edici rolü, tarihi bilmenin ve anlatmanın sorumluluğu üzerinde duruldu.

Panel, senarist Mehmet Bozdağ’ın Diriliş’in hikâyesini anlattığı sözleriyle başladı. Tarih bölümünde lisans öğrencisiyken 13. yüzyıl hakkında yazdığı bir makale ödevinin fark etmeden bu projenin de başlangıcı olduğunu belirten Bozdağ, o zamandan bu yana “Bu toprakları ‘bizim’ yapan nedir?” sorusunun cevabını aradığını söyledi. Diriliş’in bu soruya bir cevap olduğunu aktaran senarist, “Bizi dünyanın en güçlü devletlerinden biri hâline getiren kuvvetimizi; iktisadi ve siyasi yapımızı, yönetim usulümüzü hatırlatmak istedik. Bunu yaparken de kadın-erkek ilişkileri, diyaloglar gibi tüm detayları kendi medeniyetimizi yansıtacak şekilde göstermeye dikkat ediyoruz.” dedi.

Diriliş’in felsefesini kurgularken Sezai Karakoç, Necip Fazıl gibi kıymetli isimlerin ülkemize dair kanaatlerinden beslendiğini vurgulayan Bozdağ duyduğu sorumluluğu, “Tarihi bilmezsek bugünü şekillendiremeyiz. Bu ülkenin yeniden keşiflere, icatlara, ilklere imza atmasını istiyorsak bizim sorumluluğumuz tarihteki doğru örnekleri anlatmak, hatırlatmaktır. Tarihi bilmek herkesin asli vazifesidir.” sözleriyle açıkladı.    

Dizide Hekim Artuk Bey’i canlandıran oyuncu Ayberk Pekcan ise sözlerine; “Diriliş, Müslüman bir Türk olarak kendimi en çok ait hissettiğim işlerden biri.” diyerek başladı. Diriliş’in başarı sırrını ise “hazırlık sürecinin yapım sürecinden uzun olması” şeklinde açıkladı. Altı ay boyunca aldıkları kılıç kuşanma ve at biniciliği eğitimlerinin, senaryo yazım sürecinin titizliğinin, çekimden önce senaryoya çalışmaları için kendilerine verilen geniş vakitlerin projeye nitelik kazandırdığının altını çizdi.

Gençlerin sorularını samimiyetle cevaplayan ekip, kapanışı bazı tavsiyelerde bulunarak yaptı. Atsız karakterini canlandıran Orhan Kılıç; “Geleceğe dair her birinizin sorumluluğu var, harekete geçmek için cesaretli olun!” derken; Mehmet Bozdağ, “Biz Diriliş’in dizisini yapıyoruz. Geleceğin Türkiye’sini inşa edecek olan sizlersiniz, siz gerçeğini yapın!” sözleriyle öğrencilerimize umut ve cesaret verdi.

Placeholder Placeholder Placeholder