Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Rami Kütüphanesi Gezisi

60. Kütüphane Haftası kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde kütüphanemizden en çok kitap ödünç alan öğrencilerimize yönelik düzenlenen Rami Kütüphanesi gezisiyle birlikte öğrencilerin; okuma alışkanlıkları teşvik edilerek bilgiye erişimlerinin artması hedeflendi.

Bu geziye katılan öğrenciler, kütüphanenin sunduğu kaynakları keşfetme fırsatı buldu.  Kitapların yanı sıra dijital kaynaklar, dergiler, e-kitaplar ve sesli kitaplar gibi çeşitli materyaller hakkında bilgi edindiler. Ayrıca, kütüphane personeliyle etkileşimde bulunarak, katalog kullanımı, araştırma teknikleri ve bilgiye erişim konularında önemli beceriler kazandılar.

Öğrencilerimiz, Rami Kütüphanesi’nin tarihi dokusunu teneffüs ederek tarihî eserleri yerinde görme fırsatı buldular. Bu kütüphanede bazı canlılardan esinlenerek icat edilmiş birçok eşya ve araçları ilgiyle incelediler, sonrasında el-Cezeri’nin icadı olan makine maketlerini deneyimlediler. Bu kütüphanenin en nadide bölümü olan Yazma Eserler Sergi Salonu’nda ise tarihimizin ve edebiyatımızın eşsiz eserlerini gördüler. Rami Kütüphanesi bünyesinde bulunan Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, İhtisas Kütüphanesi, Yazma Eserler Kütüphanesi ve Atatürk İhtisas Kütüphaneleri’ni görme fırsatı buldular.

Placeholder Placeholder Placeholder