Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

NUN İlkokulunda, her öğrencinin bilişsel, duygusal, manevi ve sosyal gelişimini önemseyen ve takip eden, ona uygun şekilde politika belirleyen “gelişimsel rehberlik modeli” esas alınmıştır. Bu yaklaşım ışığında her bir öğrencimize yönelik kendini tanıma, kabul etme, problem çözme, sosyal ilişkiler kurabilme, uyum sağlayabilme, ilgi ve yeteneklerini keşfetme, duygu ve düşüncelerini doğru ve yerinde ifade edebilme, ruhsal yönden dayanıklı ve duyarlı, şahsiyet bütünlüğü sağlamış bireyler olabilmeleri için yaş grubu ve gelişim özelliklerine uygun bireysel görüşmeler ve grup etkinlikleri yapılmaktadır.

Bireysel görüşmelerde ve çalışmalarda karakter özelliklerine dair önemli noktaları keşfetmekte ve her bir öğrencimize yönelik yaklaşımı bu sayede belirlemekteyiz. Ayrıca oyun terapi seansları ile bu alanda ihtiyaç sahibi çocuklarımıza, stres atabilecekleri ve kaygılarından sıyrılarak kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortam oluşturarak bireysel gereksinimleri doğrultusunda çok yönlü terapi imkânı sunmaktayız.

Grup çalışmaları, iki farklı şekilde gerçekleştirilmektedir: İlki “Grup Rehberliği”dir; iki haftada bir, duygu düzenleme, düşünme becerileri ve davranış yönetimi temaları ile PYP ünitelerine destek etkinliklerden oluşmaktadır ve sınıfın tamamı ile gerçekleştirilmektedir. Diğer grup çalışmaları ise “rehberlik-sanat odak grupları” aracılığıyla yürütülmektedir. Bu grup çalışmaları ile öğrencilerimizin, özellikle sorun yaşadığı alanları çeşitli teknikler vasıtasıyla tespit edip bu alanlar üzerinde yoğunlaştırılmış çalışmalar yapmak hedeflenmektedir. Odak grupları; arkadaşlık ilişkileri, iletişim, kendini ifade etme, öfke yönetimi gibi başlıklardan oluşmaktadır.

NUN Okulları Psikolojik Danışma ve Rehberlik ekolü, bireysel olmayı, bireye özgü olmayı ve sorunuyla, başarısıyla sisteme dâhil olan her bireyi ileriye taşımayı, fayda sağlayabilmeyi, gelişimine destek olabilmeyi kendisine amaç edinmiştir.

Rehberlik birimi, her dönemde en az bir kez veli ile bireysel görüşmeyi hedefler. Bu görüşmelerde veliye öğrencilerin gelişimiyle ilgili fark edilen, şahit olunan, keşfedilen noktalar aktarılır. Velilerimiz, yaşanan herhangi bir durumla ilgili paylaşmak, anlatmak istedikleri var ise kuruma telefon ederek, veli iletişim sistemi üzerinden veya randevu alıp yüz yüze görüşme gerçekleştirerek rehberlik birimi ile paylaşabilirler.