10 Ağustos Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
10 Ağustos Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

TEKNOFEST 2020’den Başarılarla Döndük!

Geçtiğimiz yıl başarı kazandığımız TEKNOFEST finallerine bu yıl 4 farklı teknoloji takımıyla katıldık. 

Geçtiğimiz yıl iki farklı teknoloji takımıyla finale kalmış ve bir takımımız insansız su altı sistemleri temel kategorisinde 3.’lük kazanmıştı. Bu sene ise Gaziantep’te gerçekleşen TEKNOFEST 2020 finallerinde 3’ü lise, 1’i ortaokul düzeyinde olmak üzere 4 farklı takımla yer alarak bu başarımızı sürdürdük.

TEKNOFEST 2020 İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması, Sosyal İnovasyon kategorisinde NUN Ortaokul öğrencilerimizden oluşan OKKA teknoloji takımı, lise kategorisinde insansız su altı sistemleri yarışmasında Hydrotech ROV ve Hydrotech AUV takımları, İnsansız Hava Aracı kategorisinde ise We Fly takımı okulumuzu temsil etti.

TEKNOFEST 2020 İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması, Sosyal İnovasyon kategorisinde ortaokul öğrencilerinden oluşan OKKA teknoloji takımı tasarladıkları proje ile görme fonksiyonunu tamamen ya da kısmen yitirmiş çocukların, Braille alfabesini eğlenerek ve kolayca öğrenmelerini sağlamayı hedefliyor. Öğrenciler proje kapsamında 3D modelleme yaparak baskı aldığı Braille alfabesini bir klavyeye monte ederek aşamalı olarak harf ve kelimeleri öğretecek şekilde bir oyun kodladı. Teknoloji ve oyunlaştırmayı bir arada kullanmaya imkân sağlayan çalışma final raporlarında 887 takım arasından 2. olarak finale kalmaya hak kazandı. 24-27 Eylül arasında Gaziantep Ortadoğu fuar merkezinde jüri üyelerine sergilenen proje finalde NUN Okullarına 4.’lük getirdi.

İnsansız su altı sistemleri yarışmasında temel (liselerarası) kategoride yarışan Hydrotech Rov takımımız, temel kategoride başvuran 327 takım arasından finale kalan 19 takım içerisinde 7. olarak yarışmayı tamamlarken, ileri kategoride başvuran 127 takım arasından finallere kalan 24 takım içerisinde tek lise takımı olarak 16. olarak yarışmayı tamamladı. İleri düzeydeki (üniversiteler ve liselerarası) kategoride yarışan Auv takımız ise başvuran 127 takım arasından finallere kalan 24 takım içerisinde tek lise takımı olarak 16. oldu.

 

İnsansız Hava Aracı kategorisinde ise We Fly takımı TEKNOFEST çatısı altında bulunan TÜBİTAK 1. Liselerarası İHA yarışmasında 125 takım arasında finallerde NUN Okullarını temsil etti.

NUN Teknoloji Ekibi Danışmanı / Teknoloji-Tasarım Öğretmeni Eftal İnan, “NUN Okulları her sene kendini yeni bir alana daha dâhil ediyor. Öğrenci ve teknoloji takımlarımızın sayısı arttıkça farklı alanlarda da kendimizi geliştirmeye ve projeler üretmeye çalışıyoruz. Özellikle yapay zekâ alanında zaman içerisinde çok daha güçlü projelerimiz olacak. Bu yıl İHA konusunda ilk deneyimimizdi ve önümüzdeki yıllarda bu alanda da çok daha iyi işler çıkarabileceğimize inanıyoruz. Geçen yıldan farklı olarak bu sene Ortaokul öğrencilerimizi de yarışmaya dâhil ettik ve projemiz finale kalarak 4. oldu. Umuyoruz ki bu başarıları her yıl üzerine daha fazlasını ekleyerek kalıcı kılacağız.” şeklinde konuştu.

NUN Okulları Kurucu Temsilcisi Fatih Nida Üye ise; “NUN Okulları olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana öğrencilerimizin teknolojiye, bilime ve inovasyona olan ilgi ve merakını artırmak için gayret ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ise son 3 yıldır öğrencilerimizin TEKNOFEST gibi büyük bir organizasyona dâhil olup, her yıl hem proje sayısını hem de kazandıkları başarıları artırarak finallerde yarışması bizleri fazlasıyla gururlandırıyor. Bu tür yarışmalar ve kazanılan dereceler öğrencilerimizin heyecanını, özgüvenini ve hayata bakışını olumlu yönde etkiliyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarı yolculuklarını her adımında destekliyoruz. Proje danışmanı olarak tüm süreç boyunca yoğun emek veren değerli Serpil Karabulut, Eftal İnan ve Yunus Kaş öğretmenlerimize ise teşekkür ediyoruz. ” dedi.

 

 

Placeholder Placeholder Placeholder