11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Santralistanbul Enerji Müzesi Gezisi

Dünyanın işleyişi üzerine, "Enerji çeşitli şekillerde üretilir, dönüştürülür ve kullanılır." ana fikrini öğrencilerimizin daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla Santral İstanbul Enerji Müzesi'ne gezi düzenlendi. Öğrencilerimiz, Osmanlı döneminde yapılmış olan ilk enerji termik santralini ziyaret ederek tarihi bir yolculuğa çıktılar. Santral İstanbul'un nostaljik atmosferinde, tarihi yapıları ve enerji üretimindeki gelişmeleri yakından görme şansını elde ettiler.

Gezimizde, müze rehberleri tarafından sunulan bilgileri dikkatle dinleyen öğrencilerimiz, enerjiyle ilgili bazı uygulama örneklerini de deneyerek konuyu daha iyi anlama fırsatı buldular. Elektrik üretimi, enerji dönüşümü gibi kavramları canlı ve etkileşimli bir şekilde öğrenme şansını elde ettiler.

Bu gezi, öğrencilerimizin enerjiyle ilgili öğrendikleri bilgileri tekrar ederek pekiştirmelerini sağladı. Aynı zamanda, teknolojinin ve tarihin iç içe geçtiği bir ortamda bulunarak, öğrenmeye olan meraklarını canlı tutmalarına yardımcı oldu.

Placeholder Placeholder Placeholder