11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Rafadan Tayfa Ekibi Anlatıyor: Çizgi Film Nasıl Yapılır?

Her çocuk gibi biz de merak ettik; bu çizgi filmleri kim yapıyor, nasıl yapıyor diye. Sevilen çizgi film Rafadan Tayfa’nın yönetmeni İsmail Fidan ile genel koordinatörü Nuri Sema Can’ı ilkokulumuza davet ederek çizgi filmlere dair tüm merak ettiklerimizi uzmanından öğrendik.

Her ayın son Cuma günü gerçekleştirdiğimiz NUN Buluşmalarında bu ay “Çizgi filmler nasıl yapılır?” sorusunun cevabını, misafirlerimiz İsmail Fidan ve Nuri Sema Can ile birlikte aradık. Konuklarımız, TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmlerinden Rafadan Tayfa’nın henüz yayımlanmamış son bölümü üzerinden heyecan verici bir sunum gerçekleştirdiler. Senaryo yazımının inceliklerini açıklayarak başladıkları sunumda, bir metnin nasıl filme dönüştüğünü adım adım gösterdiler; storyboard örnekleri görmek, seslendirmenin nasıl yapıldığını seyretmek, canlandırma tekniklerine dair fikir sahip olmak çocuklarımız için unutulmayacak bir tecrübe oldu.

Sunumun ardından misafirlerimiz, çocuklarımızın en sevdiği karakterlerden biri olan Hayri’yi seslendiren dublaj sanatçısı Levent Kol’u arayarak canlı bir telefon bağlantısı gerçekleştirdiler. Ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimizin katıldığı ilk oturumda, çocukların gerçekten Hayri ile konuştuklarını zannederek sahnedeki telefona koşmaları herkesin güldüğü ve çok eğlendiği anlardan biri oldu. Telefon görüşmesinin ardından öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan konuklarımız, kapanışı çocuklarımızı Ankara’daki stüdyolarına davet ederek yaptı.

Placeholder Placeholder Placeholder