
NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN’da İyi İnsan Yetiştirme Hayalimize Ortak Olmak İster misin?
nun okullarında; kendi değerlerine bağlı, kültürlerarası anlayış ve saygı sahibi, tüm dünyaya iyil...

Okulumuz CIS (Council of International Schools) Akreditasyonunu Aldı!
nun okulları, council of international schools (cis) tarafından gerçekleştirilen kapsamlı değerlen...

NUN Lisesi 2025 Mezunlarını Uğurladı!
nun lisesindeki beş yıllık eğitim ve öğretim serüvenlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi ha...

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı, On Yıllık Yolculuğunu Anlamlı Bir Programla Andı!
nun eğitim ve kültür vakfı, eğitimde insanın tüm boyutlarını gözeten, köklerine sıkı sıkıya bağlı...
Prof. Dr. Sadettin Ökten İle Öğrenci Buluşması
İnşaat Yüksek Mühendisi olmasına rağmen şehir ve medeniyet, özellikle de İslâm medeniyeti konularındaki birikimiyle tanınan Prof. Dr. Sadettin Ökten ile bir grup lise öğrencimiz bir araya geldiler. Soru cevap şeklinde sohbet havasında NUN Kütüphane Buluşması gerçekleştirildi. Gelenek Sanat ve Medeniyet adlı kitabında günümüz insanını, vahiy medeniyeti ile Batı medeniyetini doğru yorumlayıp içinde yaşadığı toplumun ihtiyacı olan sanatı üretmeye davet eden Ökten, değerlerimizden kopmadan daha iyisini nasıl üreteceğimiz konusunda tavsiyelerini paylaştı. Doğma büyüme İstanbullu olup kadim zamanlardan süzülüp gelen İstanbul kültürünün içine doğan ve bu kültürü yaşayan Ökten, çocukluğunu, ilk gençliğini yaşadığı yılların İstanbul’u hakkında hatırladıklarını anlattı.
Öğrencilerin, hayat okulunda kendi kimliklerini nasıl inşa edeceklerine dair tavsiyelerde bulundu. Kendi yaşam felsefesinden bahseden Ökten, hayatı bütün boyutlarıyla özellikle sanatla ve edebiyatla yaşamanın önemini anlattı. Öğrencilere yönelttiği sorularla da farklı perspektifler sunarak kendi benliklerini ve düşünce süreçlerini sorgulamalarını sağladı. Kendi deneyimlerini aktardığı öğrencilerimize ilham oldu.
Söyleşi Ökten’in öğrencilere; ilim öğrendikten sonra şark ve garbın entelektüel tarihini ihmal etmemeleri, ruhlarına ve bünyelerine uygun eserleri seçerek okumaları, sanatla uğraşmaları, şiir ezberlemeleri ve her imkânın bir ilahi lütuf olduğuna iman etmelerini nasihat ettikten sonra sona erdi.