10 Ağustos Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
10 Ağustos Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Patrikhane ve Balat-Eyüp Gezisi

“Aziz İstanbul’un bir semtini sevmek bile bir ömre değer” anlayışından ilham alınarak İstanbul’un fethi dolayısı ile lise öğrencileri için Balat-Eyüp turu düzenlendi.

İlk olarak birlikte yaşama kültürünün en güzel örneklerinden birini temsil eden Balat gezildi. Burada Fener Rum Patrikhanesi ziyaret edilerek bu kıymetli yapının tarihi hakkında öğrencilerimize bilgi verildi.

Sonrasında, İstanbul şehrini şereflendirenlerden Hz. Cabir, Hz. Ebu Derda, Hz. Ka’b ve Hz. Abdullah Ensari gibi sahâbelerin makamları ziyaret edilip dualar edildi.

Ardından Horasan gibi İslam Dünyası’nın en ücra köşelerinden gelen ve bu muştunun peşine düşmüş erenlerden Toklu Dede, Abdul Vedûd Dede, Evrenos Dede gibi İstanbul’un manevi mimarlarının sur dibindeki mezarları ziyaret edildi.

Valide Hatice Sultan ve Mihrişah Sultan’ın yaptırmış oldukları Sıbyan Mektebi ve çeşmenin önünden geçerek Defterdar Nazlı Mehmet Paşa’nın camisinde soluklanan öğrencilerimiz, Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden olup mimarisi ile “insan-doğa” uyumunun muhteşem bir örneği olan Zal Mahmut Paşa Camii’ni ve ardından Özbekler Tekkesi’nin önünden yürüyerek İstanbul’un manevi mimarlarından Eyüp Sultan Hazretleri’ni ziyaret ettiler.

Son olarak Necip Fazıl Kısakürek’in manevi hocası Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin şeyhlik yaptığı tarihî Kaşgâri Tekkesi ziyaret edilerek bir Allah dostunun nazarının insanları nasıl değiştirebileceği dergâhın manevi atmosferinde anlatıldı.

Placeholder Placeholder Placeholder