11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Özbekistan Gezisi

 

Farklı coğrafyalar görmek, yeni kültürler keşfetmek ve öğrencilerimizin bireysel ve akademik gelişmelerini desteklemek amacıyla düzenlediğimiz Sefer-i NUN gezilerimize 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında da devam ediyoruz.

İlk seyahatimizi başta İbn-i Sinâ ve İmam Buharî gibi isimler olmak üzere İslam’ın büyük âlimlerinin yetiştiği, tarihte hayati bir öneme sahip Özbekistan topraklarına düzenledik. Pek çok insanın ilim öğrenmek için gittiği, bu coğrafyadaki tarihe, ilme, sanata şahit olmak için yola çıktık. Gezimiz İstanbul’dan Taşkent’e varış ile başladı. Semerkant, Buhara şehir turları, otobüs ile Kızılkum Çölü’nden Hive’ye geçiş ve Hive şehir turu ile devam etti. Uluğ Bey Meydanı, İmam Maturidi Hazretlerinin kabri, Buhara’nın ilk ve en eski camisi gibi tarihi ve kültürel zenginlikler ile çeşitli medreseler ziyaret edildi.

Öğrencilerin dünyanın farklı köşelerindeki yaşamı, kültürü ve tarihini deneyimleyerek kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlayan gezi, bu eşsiz topraklarda öğrenim görmüş bilge insanların izlerini de takip etmeleri için öğrencilere vesile oldu.

Placeholder Placeholder Placeholder