10 Ağustos Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
10 Ağustos Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Orman Köy Açılışı

 

NUN İlkokulu Orman Köyü açıldı!

Orman Köyü projesi, öğrencilerin sorumluluk alması ve dayanıklılıklarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirildi. Sınıf ortamında bulunma süresi en aza indirilmeye çalışılırken çocukların karşılaştıkları problemlere çözümler üretmeleri teşvik edildi. Bu öğrenme yaklaşımı sayesinde çocukların ileri eğitim yaşantıları için hazır hale gelirken daha sağlıklı ve doğayla ilişki kurabilen bireyler olarak yetişip, doğayı koruma ve yaşatma için duyarlı bireyler olmaları hedeflendi. Çeşitli etkinliklerle öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmeleri amaçlandı. Takım çalışması yapmaları, risk alabilmeleri, bağımsızlıklarını geliştirmeleri hedeflendi.

Öğrenciler bu hafta ateşte yemek pişirirken doğadaki canlıların yaşamına saygı duymayı (ateşin yerle temasını önleyerek), neden-sonuç ilişkisi kurmayı ve sorumluluklar almayı öğrendiler.

Öğrencilerin koklayarak dokunarak ve tadarak öğrendiği bu etkinlikler, eğitimde pratik deneyimin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Orman Köyü, öğrencilere açık uçlu fırsatlar sunarak uyumlu, dayanıklı, bilgili, becerili bireyler olarak yetişmelerini hedefliyor.

Placeholder Placeholder Placeholder