10 Ağustos Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
10 Ağustos Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Öğrencimiz Projesiyle Teknoloji Bağımlılığına Dikkat Çekti

Öğrencimiz Zeynep Eylül Yağcıoğlu teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için yürüttüğü “Teknolojisiz Bir Gün” projesini YEŞİLAY, BAYKAR Makina ve Üsküdar Çocuk Üniversitesinin desteğiyle hayata geçirdi.

Yeşilay, Baykar Makina ve Üsküdar Çocuk Üniversitesinin de işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikle, aralarında özel okul ve devlet okullarının da bulunduğu ilköğretim seviyesindeki öğrencilerinden oluşan 80 kişilik grup “Teknolojisiz Bir Gün” etkinliğine katıldı.

Üsküdar Çocuk Üniversitesinin işbirliği ile üniversitenin farklı özel okul ve devlet okullarında okuyan, ilköğretim seviyesindeki üstün potansiyelli öğrencilerinden oluşan 80 kişilik bir kontenjan ile “Teknolojisiz Bir Gün” etkinliği gerçekleştirildi. Proje kapsamında gerçekleştiren etkinlik, katılımcıların telefonlarını bir kutuya koymalarıyla başladı ve ardından katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilebilecekleri sergi alanının tadını çıkardılar.

Etkinlikte ilk olarak Marmara Üniversitesi Genç YEŞİLAY Kulübü üyeleri İlknur Zeynep MURAT ve Aslı Fatma ATİLAY tarafından Türkiye’de bağımlılıkla mücadele alanında eğitim programları yürüten Yeşilay Akademinin “TBM Teknoloji Bağımlılığı” eğitimi verildi. Katılımcılar, interaktif bir oyun ile pekiştirilen eğitim ile projenin çıkış noktası olan teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlendiler ve teknoloji bağımlısı mıyız, teknolojiyi nasıl doğru kullanabiliriz?” başlıklarının cevabını buldular.

İkinci aşamada “teknoloji olmadığında eskiden nasıl eğleniliyordu, teknolojisiz nasıl eğlenebiliriz?” sorusuna cevap niteliğinde eşzamanlı iki yarışma gerçekleştirildi. Katılımcılar, Üsküdar Çocuk Üniversitesi binası ve bahçesinde saklanmış ipuçlarını bulup onları sırasıyla çözdüler. Saklı cümleyi elde etmeleri gereken oryantiring yarışmasın ve “Teknoloji” kelimesinin heceleriyle başlayan kelimelerden (Örneğin: Tekerlek) oluşan tabuyu oynarken hem eğlendiler hem de takım arkadaşlarıyla işbirliği içerisinde çalıştılar.  Yarışmaların kazananları sürpriz hediyelerini aldılar.

Program boyunca “Teknoloji Bağımlılığı ve İnsan Psikolojisindeki Yeri Nedir, Bağımlılık Nasıl Oluşur, Bağımlılıktan Nasıl Kurtulabiliriz ve Günümüzde Bu Alanda Ne Tür Çalışmalar Yürütülüyor?” başlıkları hakkında konuşuldu.

Etkinliğin son aşamasında BAYKAR Makinayı temsilen kurumda elektrik elektronik mühendisi olarak görev alan Mehmet Ali NART, “BAYKAR’ın Kuruluş Hikâyesi, SİHA ve İHA’ların Üretim Aşamaları, İçindeki Farklı Sistemlerin Entegrasyonu, Milli Üretimin Önemi (Neden Sıfırdan Yerel Yazılım, Yerel Çip Üretiliyor) ve Teknofest” başlıklarının anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Bu ilham verici sunum ardından dört buçuk saat süren etkinlik katılımcıların YEŞİLAY, BAYKAR Makina ve Üsküdar Çocuk Üniversitesi onaylı katılım belgelerini almaları ile sona erdi.

Placeholder Placeholder Placeholder