11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Öğrencilerimizin Projeleri Sanat Bienali’nde!

NUN İlkokulu öğrencilerimizin “Dönüşüm”, NUN Kız Okulu Seramik Kulübü öğrencilerimizin ise “Buradayım” projesi, 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde sergileniyor.

 

4-18 yaş arasındaki tüm dünya çocuklarının çağdaş sanatın içinde yer almasını, üretmesini ve bu sanatsal üretimlerini nitelikli bir platformda izleyici ile buluşturmasını amaçlayan 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde bu yıl biz de varız!

Bu yılki teması “Şimdi ve Burada” olan bienale, NUN İlkokulu öğrencilerimiz “Dönüşüm” ismini verdikleri işleriyle katıldı. Atıkların kompost hâline getirilmesinin, çevre sorunlarının çözümünde önemli bir adım olacağına dikkat çekmek isteyen öğrencilerimiz, organik bir atık olan portakalın nasıl geri dönüşüme uğrayacağını gösteren stop motion bir film çektiler.

NUN Kız Okulunda 5. sınıf ve lise hazırlık öğrencilerinden oluşan seramik kulübümüz ise Suriyeli çocukların yurtlarından ayrılmak zorunda kalmalarından hareketle, savaşı tecrübe etmek zorunda kalmış tüm dünya çocukları hakkında farkındalık uyandıracak bir iş hazırladılar. “Buradayım” ismini verdikleri projelerinde seramik çamurundan, kabartılı ve yuvarlak formda bir dünya haritası hazırladılar. Şimdiye kadar hangi ülkelerde savaşın yaşandığını, hâlen nerelerde devam ettiğini, ülke komşularının bundan nasıl etkilendiğini seramiğin kırılganlığından faydalanarak “çatlaklar” üzerinden gösterdiler. Çalışmalarında ayrıca ses enstalasyonu da bulunuyor; ses kaydında, çatlakların olduğu ülkelerdeki çocuklar kendi dillerinde “buradayım” derken sergiyi gezenler bu sesleri çatlakların arasından duyuyor.

Her iki iş ve pek çok farklı okuldan öğrencilerin ürettiği, birbirinden anlamlı sanatsal çalışmalar, 23 Mayıs tarihine kadar MKM Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisinde sanatseverlerin ziyaretini bekliyor olacak.

Placeholder Placeholder Placeholder