10 Ağustos Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
10 Ağustos Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Öğrencilerimizin İnsanlık Yararına Teknoloji Projesi Ödül Getirdi!

Ortaokul öğrencilerimizden oluşan OKKA teknoloji takımının görme fonksiyonunu tamamen ya da kısmen yitirmiş çocukların, Braille alfabesini kolayca öğrenmelerini sağlamayı hedefledikleri projelerine bir ödül de Başakşehir Living Lab’den geldi.

Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab iş birliği ile düzenlenen ve yenilikçi projelerin değerlendirildiği 7. İnovasyon Yarışmasında Ortaokul kategorisinde katılım sağlayan OKKA teknoloji takımı “Görmüyorum Deme, Klavyemi Dene” projesi ile 500 proje arasından finale kalarak 3.’lük kazandı.

Öğrenme çağının başında olan görme engelli çocukların ve ilk kez Braille alfabesini öğrenmeye başlayan bireylerin yaşadığı zorlukların önüne geçmek üzere yola çıkan öğrencilerimiz, geliştirdikleri “Görmüyorum Deme, Klavyemi Dene” isimli proje kapsamında 3D modelleme ile baskı aldığı Braille alfabesini bir klavyeye monte ederek aşamalı şekilde harf ve kelimeleri öğreten bir oyun kodladı.

Öğrenci oyuna başlamadan önce tuşlara bastığında harfleri ve rakamları dokunarak hissedebileceği gibi, bu harf ve rakamlara karşılık gelen sesleri de dinleyebiliyor. Oyunda öğrenciye rastgele bir harf ya da rakam seslendirilip, öğrenciden duyduğu harf ya da rakama karşılık gelen doğru tuşa basması bekleniyor. Tasarlanan oyun ile doğru tuşa basan öğrencinin oyuna devam etmesine, yanlış tuşa basan öğrencinin ise doğrusunu öğrenmesi ve tekrar denemesi teşvik ediliyor.

Teknoloji ve oyunlaştırmayı bir arada kullanmaya imkân sağlayan çalışma, geçtiğimiz aylarda Teknofest 2020, sosyal inovasyon kategorisinde final etabına kalarak yarışmayı 827 takım arasından 4. olarak tamamlamıştı.

Öğrencilerimiz aynı zamanda topluma fayda sağlama ilkesi gereği projeyi herkese açık şekilde internet sitesi üzerinden paylaşarak ücretsiz erişime sundular. İhtiyaç duyanlar buradan paylaşılan oyun yazılımı sayesinde aktif olarak kullanabilecekler.

Placeholder Placeholder Placeholder