10 Ağustos Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
10 Ağustos Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Öğrencilerimiz Adalar Turuna Çıktı

8. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte “Beyân-ı Menâzil-i Sefer-i NÛN” adını verdiğimiz gezi programımızın ilkini Adalar’a gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin, öğretmenlerinin rehberliğindeki yolculuğu Kadıköy’de başladı. Vapurla seyahat eden öğrencilerimiz ilk olarak Haydarpaşa Garı’nın tarihi, mimari özellikleri ve sosyal hayatımızdaki önemiyle tanıştılar. Sonrasında tarihi garın önüne yapılmış 200 metrelik dalgakıranın üstünde duran II. Abdülhamit anıtı hakkındaki ayrıntıları öğrendiler.  

Öğretmenlerimiz, Topkapı Sarayı, Ayasofya Cami ve Sultanahmet Cami’nden oluşan tarihi siluetten ve bu görüntünün öneminden bahsederek yolculuğa anlam kattılar. Çay ve simit ile vapur yolculuğunda neşe bulan öğrencilerimizin, ilk durağı Kınalıada oldu. Sırasıyla Burgazada, Heybeliada ve nihayetinde Büyükada ile buluşan öğrencilerimiz güzel bir yolculuğun ardından adaya ayak bastılar. Adaların isimlerinin nereden geldiği, adalarda bulunan tarihi yapılar ve bu adaların tarihte nasıl kullanıldıklarıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. Marmara Denizi’ndeki diğer adalar olan Yassıada ve İmralı hakkında da bilgiler verildi.

Öğrencilerimiz, Büyükada’da edilen kahvaltıdan sonra uzun bir ada turu attılar. Adanın tarihi sokaklarını, konaklarını ve köşklerini gezdiler. Yolculuğun sonunda Adalar Müzesine vardılar. Öğrencilerimiz Adalar’ın oluşumu ve jeolojik geçmişiyle ilgili hazırlanan videoyu seyrettikten sonra müzeyi dolaştılar. Adalar’da yaşamış birçok edebiyatçı, düşünür ve siyaset adamını yakından tanıdılar.

Müze ziyaretinin ardından iskelenin yolunu tutan öğrencilerimiz dönüş yolculuğuna başladılar.  Yaşadıkları şehri yakından görme fırsatı buldukları etkinliğimizde tarih, coğrafya ve edebiyat ile buluştular. Derslerde işledikleri coğrafi şekillerden tarihi konulara, meşhur edebiyatçılardan şehir kültürüne kadar birçok bilgiyi yerinde gözlemleme fırsatını yakaladılar.

Placeholder Placeholder Placeholder