11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

NUN Ortaokulu Edebiyat Dergisi “Ortanca”nın yedinci sayısı çıktı!

Türkçe Zümresinin her yıl yayımladığı “Ortanca” dergisinde öğrencilerimiz sorumluluk üstlendikleri, kendi değerlendirmelerini yaptıkları, öğrenme çıktıları üzerine düşündükleri, amaca yönelik ve anlaşılabilir hedefler konusunda hevesli oldukları konularda yazılarını kaleme aldı. Öğrencilerimiz, dergimiz aracılığıyla duygularını, düşüncelerini ve hayallerini paylaşmanın yanı sıra edebiyat dünyasına katkıda bulunmanın heyecanını da tattılar.

Dergimizin sayfalarında genç yazarlarımızın kalemlerinden çıkan birbirinden değerli edebi metinler ile onların yeni ve farklı kavramları tefekkür edip, içselleştirmelerine imkân tanıyıp öğrenme yolculuklarına katkı sağlandı.

Öğrencilerimiz; manevi değerler, Filistin’in çığlığı, doğanın güzelliği ve sorumluluğumuz,  İstanbul’un büyülü dünyası, kültür ve sanatın izinde, vatan ve milli mücadele ruhu gibi konu bağlamlarında yazılar kaleme aldılar.

Öğrencilerimiz derginin hazırlık aşamasında sorgulama başta olmak üzere, sorumluluk ve inisiyatif alma, eleştirel düşünme, araştırma becerilerini kullanma, takım kurma ve yönetme, iş birliği içinde çalışma, yaratıcı problem çözme ve dönüşümlü düşünme gibi becerilerini geliştirme imkanı da buluyorlar.

Dergimize buradan ulaşabilirsiniz.

Placeholder Placeholder Placeholder