11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

NUN Buluşmalarında Bu Ay: Alp Köksal

Khan Academy Türkiye’nin direktörlüğünü yürüten Alp Köksal bu ayki NUN Buluşmaları konuğumuzdu. Uluslararası deneyimini, akademik birikimini, yeni teknolojilere olan ilgisini ve toplumsal fayda ideallerini öğrencilerimizle paylaştı.

Eğitimde dijital dönüşümü merkeze alan sunumda öğrencilerimiz öncelikle bir tarih yolculuğuna çıktılar. Köksal, sunumunu tarih öncesi dönemden günümüze eğitimde değişen bakış açıları üzerine yoğunlaştırdı. Teknolojinin son yüzyıldaki ilerlemesine dikkat çeken Köksal, bütün bu gelişmelere karşı okullardaki sınıfların yüzyıllardır aynı mantıkla dizayn edildiğine büyüteç tutarak öğrencilerimizden bu meseleyi düşünmelerini istedi.

Çok başarılı bir öğrenci değilken üniversite sınavının stresi yüzünden lise eğitimine ABD’de devam ettiğini belirten Köksal, “ABD’de milletimi temsil ettiğimi düşünerek çok çalıştım ve okulumu birincilikte tamamladım.” dedi. Alp Köksal, yılgınlığa düşmeden daima çalışmak gerektiğini öğrencilerimizle paylaştı. Khan Academy’nin ücretsiz bir şekilde dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösterdiğini belirterek, bu misyon sebebiyle onlarla birlikte yol aldığını sözlerine ekledi.

2017 yılında Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından Türkiye’nin on başarılı gencinden biri seçilen ve TOYP “İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet” ödülünün sahibi olan Köksal, sunumunun ardından öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Köksal, 5. sınıf öğrencimizin “Eğitimde teknolojik dönüşümden söz ediyorsunuz fakat teknolojik gelişmenin en önemli isimlerinden olan Steve Jobs’un çocuğu teknolojiden uzak, eski tip eğitim almaya devam ediyor. Bunu nasıl açıklarsınız?” sorusuna hayli şaşırdı. Sorudan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. İnsanın sosyal bir canlı olduğunu teknolojinin bunu engellememesi gerektiğini söyledi.

Köksal, son söz olarak bir videoyu öğrencilerimizle paylaştı. “Her şeyi öğrenebilirsin” teması üzerine oluşturulan videodan hareketle Albert Einstein’ın da William Shakespeare’in de yürümeyi ve konuşmayı aynı bizim gibi öğrendiğinin altını çizen Köksal, öğrencilerimizden çalışmalarını ve vazgeçmemelerini istedi.

 

 

Placeholder Placeholder Placeholder