11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Ilyasah Shabazz NUN Okullarındaydı

20 Ekim Cuma günü ortaokul ve lise öğrencilerimizle bir araya gelen insan hakları savunucusu, yazar Ilyasah Shabazz programa şu sözlerle başladı: “Siyah veya beyaz yoktur; doğru ve yanlış, iyi ve kötü insan vardır. Babam Malcolm X, yanlışları, adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için mücadele etti. Bugün benim de gururla sürdürdüğüm bu mücadele gücünü eğitimden alıyor.”

Tüm söyleşi boyunca eğitimin önemi üzerine vurgu yapan Shabazz, tüm öğrencileri etkileyen, fakat kız öğrencilerimizi özellikle heyecanlandıran şu sözleri alıntıladı babasından: “Bir erkeği eğitirseniz toplumu eğitirsiniz, fakat bir kadını eğitirseniz bir ulus yaratırsınız. Kızlar, gücünüzü keşfedin! Erkekler, bu güce saygı duyun. Her ikisi de ancak eğitimle mümkündür.”   Babasının dünyaya bakışından, felsefesinden, mücadelesinin her zaman eğitime ve sevgiye dayandığından bahseden Shabazz, bir Müslüman olarak yaşamaktan gurur duyduğunu paylaşarak herkesin önemli bir sorumluluk taşıması gerektiğini hatırlattı: “Müslüman nasıldır?” sorusunun cevabını bizlerin belirlediğine vurgu yaparak her Müslümanın temsiliyet sorumluluğu duyması gerektiğinden bahsetti.

Shabazz, programın son yarım saatinde öğrencilerimizin merak ettiklerini yanıtladı. Mücadelesindeki motivasyon kaynaklarını “ilgi, sevgi ve şefkat” olarak açıklayan, gençlerden ümitli olduğunu vurgulayan Shabazz’ın her bir cevabı öğrencilerimizin heyecanını artırdı. Finaldeki; “Babanızı öldürenlere karşı hiç öfke veya nefret duydunuz mu?” sorusuna hiç düşünmeden ve kendinden emin bir şekilde, “Hayır, asla! Ben insanlığı sevmeyi babamdan öğrendim.” cümlesiyle karşılık vermesi, öğrencilerimiz için ilham kaynağı oldu. 

Placeholder Placeholder Placeholder