
NUN Eğitim ve Kültür Vakfından Anlamlı Destek
“yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız.” hz. muhammed nun eğitim ve kültür va...

“Ramazanın Işığını Yakala” Fotoğraf Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
nun eğitim ve kültür vakfının bu yıl altıncısını düzenleyerek geleneksel hâle getirdiği fotoğraf y...

NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN Çocuk Atölyeleri
yummy tummies: cook, laugh, and learn!yemek yaparken eğlenelim, öğrenelim bu atölye, her hafta fa...

NUN’da İyi İnsan Yetiştirme Hayalimize Ortak Olmak İster misin?
nun okullarında; kendi değerlerine bağlı, kültürlerarası anlayış ve saygı sahibi, tüm dünyaya iyil...
Ilyasah Shabazz NUN Okullarındaydı
20 Ekim Cuma günü ortaokul ve lise öğrencilerimizle bir araya gelen insan hakları savunucusu, yazar Ilyasah Shabazz programa şu sözlerle başladı: “Siyah veya beyaz yoktur; doğru ve yanlış, iyi ve kötü insan vardır. Babam Malcolm X, yanlışları, adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için mücadele etti. Bugün benim de gururla sürdürdüğüm bu mücadele gücünü eğitimden alıyor.”
Tüm söyleşi boyunca eğitimin önemi üzerine vurgu yapan Shabazz, tüm öğrencileri etkileyen, fakat kız öğrencilerimizi özellikle heyecanlandıran şu sözleri alıntıladı babasından: “Bir erkeği eğitirseniz toplumu eğitirsiniz, fakat bir kadını eğitirseniz bir ulus yaratırsınız. Kızlar, gücünüzü keşfedin! Erkekler, bu güce saygı duyun. Her ikisi de ancak eğitimle mümkündür.” Babasının dünyaya bakışından, felsefesinden, mücadelesinin her zaman eğitime ve sevgiye dayandığından bahseden Shabazz, bir Müslüman olarak yaşamaktan gurur duyduğunu paylaşarak herkesin önemli bir sorumluluk taşıması gerektiğini hatırlattı: “Müslüman nasıldır?” sorusunun cevabını bizlerin belirlediğine vurgu yaparak her Müslümanın temsiliyet sorumluluğu duyması gerektiğinden bahsetti.
Shabazz, programın son yarım saatinde öğrencilerimizin merak ettiklerini yanıtladı. Mücadelesindeki motivasyon kaynaklarını “ilgi, sevgi ve şefkat” olarak açıklayan, gençlerden ümitli olduğunu vurgulayan Shabazz’ın her bir cevabı öğrencilerimizin heyecanını artırdı. Finaldeki; “Babanızı öldürenlere karşı hiç öfke veya nefret duydunuz mu?” sorusuna hiç düşünmeden ve kendinden emin bir şekilde, “Hayır, asla! Ben insanlığı sevmeyi babamdan öğrendim.” cümlesiyle karşılık vermesi, öğrencilerimiz için ilham kaynağı oldu.