10 Ağustos Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
10 Ağustos Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

İhsan Fazlıoğlu Gençlerle

NUN Okulları olarak hayata geçirdiğimiz akademisyen davetlerini, işlediğimiz her ünitenin sonunda uygulamaya gayret ediyoruz. Hazırlık sınıflarımız ile “İbadetin Kapsamı” ve “İbadet ve Toplumsal Bütünleşme” ünitelerini bitirdikten sonra Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nu 8 Mart 2016 Çarşamba günü okulumuzda ağırladık.

“İlim, Aklın İbadetidir.” başlıklı konuşmasını tarihe iz bırakmış mühim şahsiyetlerin anılarıyla renklendiren Fazlıoğlu, ağırlıklı olarak ibadet kavramı üzerinde durdu. İbadet etmeyi “bir şeyin ne üzere yaratıldıysa o şey üzere olmasıdır” şeklinde tanımlayan akademisyen, evrende var olan her şeyin aslında ibadet hâlinde olduğunu söyledi; “Dolayısıyla evrendeki her şey aslında kuldur. Fakat bu ibadette iradeleri yoktur, sadece insanın iradesi vardır. Çünkü insanı diğer varlıklardan ayıran özelliği akıl sahibi olmasıdır.”

Konuşmanın devamında aklın ve iradenin önemini “İnsan aklını kime emanet ettiyse Rabbi odur. İnsan, insanlığını aklı sayesinde kazanır.” sözleriyle ifade etti. İlimle meşgul olmanın bir yaşam tarzı olduğunu ve asla memurluk gibi sekiz saat mesai mantığı ile yapılamayacağına dikkat çekerek sözlerini tamamladı.

Placeholder Placeholder Placeholder