11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

“Eğitimde Bir Adım Ötesi” Zirvesinde “Öz”e Yolculuk Konuşuldu

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Eğitimde Bir Adım Ötesi zirvesi, eğitimcileri ve eğitime gönül veren herkesi “Öz'e Yolculuk” hakkında düşünmeye çağırdı.

NUN Eğitim ve Kültür Vakfının düzenlediği Eğitimde Bir Adım Ötesi zirvesinin üçüncüsü, 4 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi. “Öz”e Yolculuk kavramının merkeze alındığı zirvede, katılımcılara uzman isimlerin rehberliğinde yeni bakış açıları sunuldu. Yaklaşık 20 farklı ilden 600 kişinin katıldığı zirvede eğitimin merkezinde insanın olması gerektiği vurgu yapıldı.

NUN Okulları Beykoz kampüsünde gerçekleşen Eğitimde Bir Adım Ötesi zirvesi, Dr. Esra Albayrak’ın hoş geldiniz konuşması ile başladı. Zirve, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Millî Eğitim Bakanımızın konuşmasının ardından, 11 milyon kişi üzerinde onlarca yıldır yürüttüğü kapsamlı araştırmaları ile Z neslinin daha yakından tanınmasına vesile olan Prof. Dr. Jean Twenge konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında otoritenin çocuklara küçük yaşta verilmemesi üzerinde duran Twenge, pandemiden yapay zekâya birçok konu hakkındaki araştırmalarını ve fikirlerini paylaştı. Gençlerin maneviyatlarını beslemeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Sonrasında, İslam tasavvufu alanında yaptığı çalışmalarla tanıdığımız Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, konuşmasını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç’ın konuşmasının ardından günün ilk paneli olan “Eğitimin Öz’üne Bakış” paneli, İpek Coşkun Armağan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten’in, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ahmet Ayhan Çitil’in ve akademisyen, yazar Prof. Dr. Sonali Nag’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde eğitim alanı, dilden düşünceye pek çok farklı perspektiflerle ele alındı.

Zirve, akademisyen ve yazar Doç. Dr. Mehmet Dinç, insanın yaşama daha anlamlı bir yerden bakmasına rehber olacak konuşması ile devam etti.

Zirveye verilen ara sonrasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 26 çalıştaya katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Evliya Çelebi'nin izinde İstanbul rotalarından postmodern iklimde din ve değerleri öğretmeye, robotik kodlamadan mürekkep atölyesine kadar farklı başlıklar etrafında şekillenen çalıştaylar sırasında katılımcılar, sınıf ortamında geliştirebilecekleri alanlar üzerine paylaşımda ve uygulamalarda bulundular.

“İşim Gücüm “Öz’ü Aramak” panelinin konukları ise akademisyen ve yazar Prof. Dr. Dursun Ali Tökel, akademisyen ve NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tayfun Kındap, yönetmen, yazar ve aktivist Tülay Gökçimen, akademisyen ve tıp doktoru Doç Dr. Muhammed Keskin, doğadaki insan Serdar Kılıç, reklamcı ve yazar Çiğdem Tavkul, okçuluk antrenörü Metin Gazoz, yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ oldu. Kendi alanlarında büyük başarılara imza atan panelistler, “öz”ü arayış tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar.

Program, moderatörlüğünü Doç Dr. Şule Albayrak’ın yaptığı “Yeni Nesil Akımlarda İnsan” paneliyle sona erdi. Akademisyen ve halk sağlığı savunucusu Prof. Dr. Toker Ergüder’in, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ferhan Odabaşı’nın ve akademisyen yazar Prof. Dr. Zeki Bayraktar’ın konuşmacı olduğu bu panelde herkesin ciddiyetle üzerinde durması gereken bağımlılıklardan ve içinde bulunduğumuz çağda nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedildi.

Eğitimde 1 Adım Ötesi zirvesi, cumhuriyetimizin 100. yılı için NUN Eğitim ve Kültür Vakfı destekçisi Mehmet Kalyoncu tarafından bestelenen  “Emanet” isimli eserin, NUN öğrenci korosunun da katkısıyla icra edilmesi ile sonlandı.

Placeholder Placeholder Placeholder