11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Edebiyat Sofrası

 

Bazı güzel nimetler var ki onlar; bizim kültürümüzde ve tarihimizde olduğu gibi edebiyatımızda da çok özel bir yere sahip. Bu nimetlerin dilimizde bazen farklı mecazlarla deyimlerin içine, bazen farklı sembolik mânâlarla eserlerimizde işlenmiş. Biz de eserlerimizdeki bu besinlerden bazılarını derledik, onların eserler içinde ve dilimizde nasıl kullanıldığını ve ne gibi anlamlar ihtiva ettiğini sohbet vesilesi kılarak belirli aralıklarla, öğrencilerimizle buluşmaya niyetlendik. 

Soframızın ilk konuğu ekmek oldu… Ekmekle başlayalım istedik çünkü ekmek, tarihi Hz. Âdem’den başlayan ve günümüze dek uzanan serüveniyle en temel ve özel olanlarından.

Hz. Mevlana’nın Mesnevi’de dediği gibi "Ekmek sofrada durduğu müddetçe cansızdır. Fakat insanın vücudunda neşeli ruh kesilir."

Ekmekten yola çıkarak kesretten, vahdetten hâsılı bu dünyanın ahvalinden dem vurulan, ekmeğin taşıdığı derin ve sembolik anlamların konu edildiği bu etkinlikte, öğrencilerimizin kültürel birikimlerini zenginleştirmeyi, bazı özel nimetlerin kültürümüzdeki önemini anlamalarına ve dilimizdeki güzellikleri keşfetmelerine katkı sağlamayı hedefledik.

Placeholder Placeholder Placeholder