11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Cemal Toy

Program, misafirimizin “Renklerin Gizemli Dünyası” ismini verdiği sunumuyla başladı. Dünyadan ve kendi sanat tarihimizden eser örnekleri paylaşan sanatçı, resim sanatını çocukların diliyle açıkladı. Sunumun en ilgi çeken bölümü ise kendi atölyesinin fotoğraflarını gösterdiği kısım oldu. Tüm öğrencileri kendi atölyesini ziyaret etmeye davet ettikten sonra minik dinleyicilerin sorularını ilgiyle cevapladı.

Okulumuzun fuaye alanına kurulan ve Cemal Toy’un yirmi sekiz eserinden oluşan kişisel sergisi öğrencilerimizden gün boyu ilgi gördü. Sınıflarıyla sergiyi gezen öğrencilerimiz, sırayla kış bahçemize gelerek ressam misafirimizle atölye çalışması gerçekleştirdiler. Kendisi de tablolarında sıklıkla İstanbul silueti çalışan Toy, dördüncü ve üçüncü sınıf öğrencilerimizden hayallerindeki şehri çizmelerini istedi. Öğrencilerimizin renkli çubuklarla yaptıkları şehir tasvirleri görülmeye değerdi.

Açık uçlu yönergelerle çocukların hayal gücünü tetiklemeyi seven Toy, ana sınıfı, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizden ise “masal kapısından geçince karşılarına çıkan kahramanları” çizmelerini istedi. Dergi ve gazetelerden kestikleri parçalarla kolaj tekniğini kullanan öğrencilerimizin kimi zaman insan, eşya ya da hayvan olabilen kahramanları birbirinden güzeldi. Öğrencilerimizle keyifli ve sanat dolu bir gün geçiren Toy, çalışmasını çocuk yaşta sanatçı defteri tutmanın önemini hatırlatarak tamamladı.

Placeholder Placeholder Placeholder