Geleceği Birlikte İnşa Edelim!
eğitimde anlamlı izler bırakmak, güçlü bir akademik ortamda üretmek ve değer odaklı bir eğitim anl...
NUN Çocuk Atölyeleri
kur’ân yolculuğu bu kulüpte kur’ân-ı kerîm okumaya geçen, 7-11 yaş arası öğrencilerle birlikte ok...
7 Güzel Çocuk Şiir Yarışması ve Yazarlık Atölyeleri
nun okulları türkçe zümresi tarafından geleneksel hâle getirilen “7 güzel çocuk şiir yarışması”, ö...
Edebî Kahramanlar Şenliği
öğrencilerimizin okuma kültürünü derinleştirmek ve edebî metinlerle kurdukları bağı sanatsal bir b...
Haluk Hoca’nın İzinde: Öğrenci Sempozyumu
merhum prof. dr. halûk dursun’un aziz hatırasını yaşatmak ve mirasını genç nesillere aktarmak amac...
Çanakkale’den İstiklal Marşına
Lise NUN Buluşmalarımızın bu ayki konuğu ‘Çanakkale’den İstiklal Marşına’ başlığıyla Prof.Dr. Ali Satan oldu. Çanakkale’nin konum olarak öneminden başlayarak, İstanbul’a yakınlığının düşmanların hedeflerini gerçekleştirmek için kilit rol oynadığını anlattı. Çanakkale savaşına gelen İtilaf devletleri donanmasının gemilerinin isimlerine dikkat çekerek, ‘İntikam’, ‘Zafer’, ‘Agamemnon’ gibi gemilerin mitolojiye ve bu devletlerin alt yapısını oluşturan değerlere bir gönderme olduğunu aktardı. Bu durumun devletlerin Osmanlı Devletine, Türklere bakış açısını ve kendilerini kimlik açısından nasıl konumlandırdığını görmekte önemli olduğunu belirtti.
En üst kuvvetlerin mücadele alanı olan Çanakkale’nin İstiklal Harbi ve İstiklal Marşı ile irtibatının insanların davalarına ve inançlarına güvenme noktasındaki önemine vurgu yapan Satan, Çanakkale Zaferi’nin bu görevi sağladığını söyledi.
Prof. Dr. Ali Satan, şair, entelektüel ve karakter abidesi olmasının yanı sıra vatan ve millet hususunda bir görev adamı olan Mehmet Akif’in, Çanakkale’ye gitmeden bir gecede Çanakkale Şiirini yazmasının o hissi yaşamadan, milletle aynı duyguları paylaşmadan olamayacağını anlattı. İstiklal Marşı’nın da Türk milletinin değerler bütünü olduğunu ve milletin bu değerler etrafında birleştiğini aktararak 100. yılda bizim bu değerleri yeniden keşfetmemiz gerektiğine vurgu yaptı.
