11⦁12 Mayıs Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
11 Mayıs Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Bu Serginin Sanatçısı; Çocuklar!

Bu yılki IBPYP Mini Sergilerimizin ilki gerçekleşti: Ana sınıfı öğrencilerimiz, sorgulama üniteleri boyunca ortaya çıkan çalışmalarını aileleri ile paylaştı. Her biri anne babasının elinden tutarak sergi boyunca rehberlik yaptı, eserlerini anlattı.

Hazırlanmış, uzun uzun prova edilmiş gösterilerin aksine; çocukların öğrenme süreçlerinin doğal bir parçası olarak ortaya çıkan ürünlerin sergilendiği IBPYP Mini Sergi etkinliğimizin ilk kısmında sahne performansları vardı. Etkinlik sahibi ana sınıfı öğrencilerimiz, “Kim Olduğumuz” disiplinlerüstü teması kapsamında “Seçimlerimiz yaşam kalitemizi ve sağlığımızı etkiler.” sorgulama cümlesi üzerinde durmuşlardı. “Öğrendiklerimizi çevremizdekilere, sergiye gelecek yakınlarımıza nasıl öğretebiliriz?” sorusuna “Tiyatro ile!” cevabını veren öğrenciler, meyve ve sebzelerin faydaları hakkında kendi piyeslerini kurguladılar. Giymek istedikleri meyve kostümlerinden dans figürlerine dek özgürce seçimler yapan minikler, sahnede çok eğlendiler.

Tiyatro, İngilizce şarkılar ve jimnastik gösterisinin hemen ardından sıra öğrencilerin en çok heyecanlandıkları kısma geldi: Ailelerle birlikte sergiyi gezmek. Yaptıkları çalışmaları heyecanlı heyecanlı anne babalarına anlatan öğrencilerimizin sergisinde; Arcimboldo’dan esinlenerek seramik tekniği ile yaptıkları portreler, Picasso’dan ilhamla seçtikleri renkler, “Bay Mikrop, beni hasta edemezsin!” deyip korkusuzca çizdikleri birbirinden yaratıcı mikroplar ve daha nicesi vardı. Hem sanatçısı hem rehberi oldukları sergide en çok rağbet gören eser ise bir duvar büyüklüğündeki kanvasa hep birlikte çizdikleri yemek masası resmiydi. Serginin, sorgulama ünitesinin, tüm bu sürecin ardından çocuklara kalan en güzel şey ise seçimlerinin hayatlarını etkileyeceğini yaşayarak ve içselleştirerek öğrenmeleri oldu. 

Placeholder Placeholder Placeholder