
NUN Okullarından YKS’de ve IB’de Büyük Başarı
nun okulları, 2025 yükseköğretim kurumları sınavı (yks) ve uluslararası bakalorya (ib) diploma...

NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN’da İyi İnsan Yetiştirme Hayalimize Ortak Olmak İster misin?
nun okullarında; kendi değerlerine bağlı, kültürlerarası anlayış ve saygı sahibi, tüm dünyaya iyil...

Okulumuz CIS (Council of International Schools) Akreditasyonunu Aldı!
nun okulları, council of international schools (cis) tarafından gerçekleştirilen kapsamlı değerlen...

NUN Lisesi 2025 Mezunlarını Uğurladı!
nun lisesindeki beş yıllık eğitim ve öğretim serüvenlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi ha...
Akademisyenler dersimizde - Vakıf kültürü - Prof. Dr. Tayfun Kındap
NUN Okullarının bir vakıf okulu olması hasebiyle “Vakıf Kültürü”nün ne demek olduğunu öğrencilerin daha da ayrıntılı öğrenmeleri adına NUN Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tayfun Kındap Hoca, “Akademisyenler Dersimizde” programına konuk olarak bir konuşma gerçekleştirdi.
NUN Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, Dini İlimler dersinde zekât ve sadaka konusunda Kur’ân-ı Kerîm ve hadis çerçevesinde Allah yolunda infak etme, fakir, muhtaç ve kimsesizlere yardımda bulunma, iyilik yapma ve yardımlaşma konusunda öğrendiklerini vakıf kültünün temelinin oluşturulmasındaki etkisini Prof. Dr. Tayfun Kındap’ın anlatımıyla pekiştirdiler.
Vakıf anlayışı ve uygulamasının temelini oluşturan ayet ve hadislerle birlikte yaşanmış bazı örneklerle anlatıldı.
Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti döneminde sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde cami, medrese, külliye, imarethane, darüşşifa, hamam, çeşme ve daha birçok eser, vakıf kültürünün önemli eserleri olmuştur.
Programın sonunda öğrenciler, derslerinde öğrenmiş oldukları infak konusunu vakıflar aracılığıyla nasıl gerçekleştirebileceklerini ve yardımlaşmanın inancımızda ve kültürümüzde önemini kavradılar.