10 Ağustos Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
10 Ağustos Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

AFAD Başkanı Güllüoğlu: “Depremden Korkmak Yerine Önlem Almalıyız”

Yeni eğitim ve öğretim yılının ilk NUN Buluşmalarını AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdik.

Dr. Mehmet Güllüoğlu, öğrencilerimize deprem bilincini, doğal afetlerden önce ve sonra yapılması gerekenleri, insani yardım faaliyetlerinin önemini şahsi hayat tecrübesinden hareketle aktardı. Doğal afetler öncesi alınması gereken önlemleri, deprem sırasında ve sonrasında neler yapmak gerektiğini anlatan Güllüoğlu, öğrencilerimizin sorularına da cevaplar verdi.

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, etkinliğimize deprem gerçeğini istatistik bilgilerinin yer aldığı haritaları göstererek başladı. Türkiye’deki fay hatlarının ve son yüz yılda gerçekleşen depremlerin bilgisini paylaşan Güllüoğlu, “üzerinde yaşadığımız coğrafya hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Bizler deprem ile iç içe geçmiş bir toprak parçasının üzerinde yaşıyoruz. Bundan korkmak yerine önlem almalıyız. Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada. Ortalama olarak her yıl büyüklüğü 5 ile 6 arasında değişen en az bir deprem yaşanmakta. Buna her an hazır olmalıyız.” dedi. Depremden korunmak için yapılması gerekenleri açıkladıktan sonra AFAD’ın yaptığı diğer faaliyetlere de değinen Güllüoğlu, “AFAD olarak dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan yardıma muhtaç insanlara elimizi uzatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Şimdiye dek Somali’den Sudan’a, Filistin’den Haiti’ye açlık, deprem, sel, savaş gibi durumlar sebebiyle zor durumda olan insanlara insani yardımda bulunduk. Bizler AFAD olarak Türk insanının duygularına tercüman oluyor, onların gönlünden geçirdiklerini fiilen gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerimizin özellikle deprem ile ilgili sorularını cevaplandıran AFAD Başkan öğrencilerimize, “depremden korkmadan neler yapabileceğimizi ve neleri değiştirebileceğimizi düşünerek hareket etmeliyiz.” tavsiyesinde bulundu. Hediye takdimiyle sona eren etkinlikte öğrencilerimiz deprem hakkında bilgi sahibi oldular.

Placeholder Placeholder Placeholder