Bursluluk Sınavı
Daha iyi bir gelecek için tüm çocukların eşit haklarla eğitim alması NUN Okulları olarak burs politikamızın temelini oluşturuyor. Kurucu vakfımız, NUN Eğitim ve Kültür Vakfı, burs verdiği öğrencileri bursluluk sınavı ile seçmiyor. Kabul sürecinin ilk adımı olan akademik sınavı ve rehberlik görüşmeleri aşamasını başarıyla tamamlayan öğrenciler, burs talebinde bulunma imkânına sahipler.
NUN Okulları Kabul Sınavı
NUN Okullarının kabul sınavı bir bursluluk sınavı değil, kayıt hakkı kazanmak için her öğrencinin girmesi gereken bir sınav. Öğrenci adaylarımızın bu sınavda gösterdiği başarı burs oranlarını etkilemekle birlikte burs oranını asıl belirleyen faktör ailenin ekonomik durumudur. Vakfımız farklı sosyoekonomik gruplardan öğrenciler için eşit haklarda eğitim sunmak amacı taşır.
Bir bursluluk sınavı yapmadan, kabul sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilerin aileleri ile vakıf yönetimimiz bire bir görüşmeler yaparak, her ailenin kendi ihtiyaç durumuna ve okul ücretini ödeme gücüne göre burs oranı belirliyor.
Bursluluk Sınavı Olmadan Hangi Öğrenciler Burs Alabilir
Okullarımıza başvuru yapan tüm öğrencilerin akademik sınavı veya ilkokuldaki atölye çalışmalarını ve ardından gelen rehberlik görüşmelerini tamamladıktan sonra burs talep etme hakkı vardır. Bursluluk sınavı olmamakla birlikte, öğrencilerin velileri kayıt hakkı kazanmanın ardından burs talebinde bulunabilirler.
Ekonomik gücü okul ücretini karşılamakta zorlanan ailelerin burs başvurusunda bulunabildiği vakfımızın burs politikası her öğrenciye eşit şartlarda imkânlar sunmak üzerine kurulur. Bir bursluluk sınavı olmaması da öğrenciye değer veren, eşit haklarda eğitim imkânı sunan bu anlayışımızın bir yansımasıdır.