Yurtlar

Mezun ettiği öğrencilerle dünya tarihine etki eden köklü okullara baktığınızda, öğrencilerin belli bir sistem dâhilinde eğitimlerini, kişisel gelişimlerini, temel yaşam becerilerini yürüttüklerini görürsünüz. Eğitime bütüncül bakış, bu tür okulların ortak özelliklerindendir. Bu sebeple yurt programları öğrencilerin sadece akademik anlamda değil her alanda becerilerini geliştirmek üzere kurgulanır.

NUN Okulları olarak yurtlarımızı hazırlarken sadece yukarıda sözünü ettiğimiz hususları göz önüne almadık; ondan da öte, öğrencilerin hayatlarına anlam katacak unsurları bir araya getirdik. Bütün bu özelliklere paylaşım, sorumluluk, dayanışma, kardeşlik, empati, samimiyet gibi değerleri de kattık ve sıcacık bir yuva hazırladık. Sizler de takdir ederseniz ki birlikte yaşam beraberinde bazı sorumluluklar ve yükümlülükler getirmektedir. Bunları gözettiğimiz müddetçe birlikte yaşama kültürünün oluşmasına katkıda bulunuruz.

Öğrencilerimiz burada, görev almayı, yeri geldiğinde görev vermeyi, inisiyatif almayı, ter dökmeyi, meselelere analitik yaklaşıp çözüm odaklı ilerlemeyi, alternatif sunmayı, başkalarının hakkını gözetmeyi, adaletli olmayı prensip haline getirecekler. Bu millete karşı, ileride yapacakları vazife ve hizmetler için ilk adımlarını atacaklar.

Akıl, irade, duygu ve eylem bütünlüklerini bozmayarak sevgi, saygı, sorumluluk, edep ve adaleti merhametle birleştirip “akleden bir kalp”, özetle “iyi bir insan” olacaklar!

NUN Okullarının tamamlayıcı unsurlarından NUN Okulları Yurtları artık hazır; biz hazırız. Siz de hazır mısınız?

Kampüs ve yurtlarda bulunan, tüm öğrencilerin kullanımına sunulan ortak alanlarda uyulması gereken koşullar öğrencilerin yaş-cinsiyet özellikleri dikkate alınarak eğitim öğretim etkinliklerini desteklemek üzere belirlenmiştir. Bu alanları saygı, sevgi, hoşgörü, güven ve iş birliği değerlerinin yaşandığı ortamlar kılabilmek için çeşitli hak ve sorumluluklar belirlenmiştir.

Daireler

Erkek öğrenciler üçer, kız öğrenciler ise dörder kişilik dairelerde kalırlar. Her dairede tuvalet ve banyo ayrıdır ve ortak kullanım alanıdır. Daire girişinde ortak kullanıma açık bir vestiyer ve dolaplar yer alır.

Odalar

Her öğrencinin kendisine ait bir odası vardır. Odalarda yatak, çalışma masası ve kıyafet dolabı demirbaş olarak bulunur. Öğrenciler odalarının temizlik ve düzeninden kendileri sorumludur. Her sabah yataklarını ve masalarını toplamaları, etrafta bulunan eşyalarını dolaplarına yerleştirmeleri beklenir. Dolaplar aralıklı olarak kontrol edilir, bu nedenle öğrenci dolabını kilitleyemez. Dolaplara ve duvarlara sadece beyaz renkte hamur yapıştırıcıyla ve yurt idaresinin onayını aldıktan sonra resim ve benzeri materyaller asılabilir, çivi çakılmaz. Odalarda bulunan çalışma masaları dağınık olmamalı, kitap, defter ve diğer eşyalar düzen içinde kullanılmalıdır. Öğrenciler dairelerinde, iletişimlerini alçak ses tonuyla sağlarlar. NUN Okulları Öğrenci Yurtları her öğrenciye ihtiyacı olan huzur ve sükûneti sağlayan yaşam alanlarıdır.

Tuvalet ve Banyolar

Her dairede birer adet ortak tuvalet ve banyo bulunmaktadır. Öğrenciler temizlik bölümünde belirtilen hijyen kurallarına dikkat ederek tuvalet ve banyoları kullanır; elektrik, su ve diğer malzemelerin tüketiminde israftan kaçınırlar.

Ortak Alanlar

Her katta bir adet ortak alan bulunur. Ortak alanlar öğrencilerin arkadaşlarıyla ve danışmanlarıyla zaman geçirecekleri, sohbet edecekleri, kitap, dergi veya gazete okuyabilecekleri alanlardır. Ortak alanlarda oturma grupları, masa ve sandalyeler, televizyon, buzdolabı, çay ve kahve makinaları bulunur. Ortak alanlar belirtilen saat aralıklarında, temizlik ve hijyen kurallarına dikkat edilerek ve başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde öğrenciler tarafından kullanılabilir.

Çalışma Salonları

Yurtlar içerisinde bireysel ve grup çalışmalarına uygun çok sayıda çalışma salonu bulunur. Öğrenciler belirli saat aralıklarında ve danışman öğretmenlerinin bilgisi dâhilinde çalışma salonlarını kullanabilirler. Çalışma salonları temiz ve düzenli tutulmalı, demirbaş malzemeler muhafaza edilerek ders çalışılmalıdır. Çalışma salonları izinsiz, amacı dışında ve yüksek sesle konuşup başkalarını rahatsız edecek şekilde kullanılamaz. Çalışma salonlarına su haricinde yiyecek ve içecek getirilmemeli, çalışma bitiminde kitaplar ve ders araç gereçleri düzenli bırakılmalıdır.

Atölyeler

Atölye çalışmaları kulüp ya da danışman öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilir. Saati önceden belirlenen bu çalışmalara öğrenciler zamanında katılım sağlar. Katılamayacağı durumlarda izin alır. Çalışma sırasında güvenliğe azami dikkat gösterilir; kesici ve delici malzemeler kulüp ya da danışman öğretmenin gözetiminde kullanılır. Bu tür malzemeler kullanılmadığı zamanlarda kilitli dolaplarda tutulur. Atölyelerde danışman öğretmenlerinin bulunmadığı saatlerde yurt danışmanlarından izin alarak ve bilgi vererek çalışabilirler.