Okul Bahçesi

Spor Alanları

Okullarımızı kurgularken öğrencilerimizin, hayat boyu kullanacakları beceriler edinmesini, özgüven geliştirecek alışkanlıklar kazanmalarını hedefledik. Bu anlamda öğrencilerimize iç disiplin kazanımı, bedensel ve zihinsel gelişim ve ruhsal denge kazandıracak sporu, erken çağlarında öğrencilerimizin hayatlarına adeta bir ihtiyaç olacak şekilde kazandırmak istedik, çalışmalarımızı bu bakışla yürüttük.

Rasathane

Hem Kız Okulu Kampüsümüzde hem de Erkek Okulu Kampüsümüzde öğrencilerimizin gözlem yapmasına imkân sağlayan teleskop çapları ve fonksiyonları ile üniversite rasathaneleri ile yarışacak ölçüde teknolojik donanıma sahip ve içerisinde derslerin de yapılabileceği, Astronomi kulüplerinin de kullandığı ve bazı gökyüzü olaylarını izleyebildiğimiz rasathaneler mevcuttur. 

Ahşap Evler

Zaman zaman öğretmenlerimizin ders mekânı olarak kullanabilecekleri, bazı etkinliklerin yapılabileceği ve öğrencilerimizin de kendilerine vakit ayırabilecekleri mekanlarımızdan biri de ahşap evlerimizdir. İçerisinde ısıtma ve soğutma tertibatı mevcut olan evlerimiz, yanlarında yer alan taş fırınları, mahalle çeşmeleri ve biri su diğeri yel olmak üzere değirmenleri, kuş gözetleme alanları, kümes ve ağılları ile aslında bir nev’i çiftlik havasındadır.

Öğrencilerimizin kümeslerden yumurta toplayabildikleri, değirmenlerde un öğütebildikleri, taş fırında ekmek pişirebildikleri, ağıllardaki hayvanlardan süt sağıp sütüyle peynir ve yoğurt yapabildikleri mekanlar oluşturmak istedik. Bütün bunlarla el becerilerinin yanı sıra tabiat ile olan ilişkilerini düzenleyip günlük hayata bu şekilde dokunmalarını ve katkı sağlamalarını amaçlıyoruz.

Seralar

Öğrencilerimiz her iki kampüsümüzde de yer alan seralarımızda çiçekten endemik ve şifalı farklı türde bitkileri hem yakından tanıma hem de kadim geçmişimizin şifayı bitkilerde arayan anlayışını içselle fırsatı buluyorlar. Öğrencilerimizden küçük tarlalarımızda domates, biber, salatalık, patlıcan, fasulye, çilek ve karpuz gibi sebze ve meyvelerin de nasıl yetişip büyüdüklerine şahit olmalarını ve bin bir zahmetle sofralarına gelen nimetin değerini anlamalarını ve israf etmemelerini bekliyoruz. Hayvanlarla ve bitkilerle, kısacası tabiatın kendisiyle barışık ve onu koruyup kollayan ve yaşam döngülerine katkı sunan bir anlayışa sahip olsunlar istiyoruz. Kompost makinalarımızda çöpleri ayrıştırıp organik çöpleri gübre ve toprağa dönüştürerek kullanmalarını ve çevreye duyarlı bireyler olarak hayata katkı sunmalarını bekliyoruz. İpek böceği yetiştirerek hem yaşam döngüsüne bizzat şahit olmalarını hem de bir sorumluluk bilinci içerisinde canlılarla ünsiyet kurmaları için çaba sarf ediyoruz.